Fjärde Advent & Tre Dagar Kvar..

Ute lyser snön med sin frånvar och julklänslan är väl ungefär likamed noll.

Inomhus har det tänts det fjärde ljuset i adventsljusstaken, spelats julmusik mest hela dagen, bakats pepparkakor & donats. Julkänslan börjar närma sig såhär med tre dagar kvar till självaste julafton.



Pepparkaksdegen som knåpades ihop i fredags resulterade i en jävla massa pipparkakor & ett riktigt fint hus. Om än lite vint & med lite missberäkningar men ändå, riktigt fint. Vad vi har lärt oss idag är att man inte behöver ha ättikssprit för att göra glasyren men då tillsätta en hel del extra florsocker & sen vänta ett tag INNAN man försöker smeta på glasyren på hustaket. Resultatet i att inte vänta blir förståss att all non stop som man så fint försöker pynta taket med istället rasar ner i fejksnön runtom huset.



Gumman & Grisen tycktes iaf trivas bra där bland all fejksnö vid huset.

En liten stund för bara Han & Mej har det oxå varit idag. Kalasdax för Fröken hos kusinen Nova som fyller 4 år i morgon. Maskeradkalas var det och Fröken var mäkta stolt med sin outfit.







Gooooooooooooooo Morgon!


Det är inte helt fel att vakna en lördagsmorgon av Fröken först när klockan närmar sig halv nio. Det hör inte till vanligheterna, speciellt inte när hon har somnat före halv åtta kvällen innan. Men jag tackar o bockar!

Filmkvällen var sådär igår. Film efter film ratades av spelaren. Till slut blev det "the break up" - en totalt världelös film som mest var deprimerande än bra. Såg inte ens slutet, men det berodde nog mest på att det började hacka o ha sig så det var mest ett irritationsmoment att försöka. Råkade beställa lite kläder till Fröken från H&M istället. En jacka, 2 fodrade byxor + vantar, mössa & strumpor för 500 pix. Najs!! Leverans v52 låter som ett svårt löfte för dem att hålla - vi får väl se hur det går : )

Idag blir det ett besök på Jysk & ev en tur till Marmorbyn. Pipparkakor ska vi oxå hinna med hade jag tänkt.

Undrar hur pigg han är idag ?!

Själv har jag sovit på soffan...


Gör man någonsin någonting annat ?!!

" jag ska bara.. "

Visit vid Ö.B avklarad och Frökens prinsessklänning & co inhandlat till söndagens kalas.
Shoppat julklapp till Beatrice & Carenina. Fröken fick välja.
Span vid Intersport - utan resultat
Visit vid Jysk utan framgång - nytt försök i morgon
Lunch o en snabbkaffe
Willys & lite shopping
Plock & Pyssel
Pipparkaksdegen avklarad och nu på kylning till morgondagen
Kaffetår i hopp om att bli lite piggare


Ibland känns det inte som att man gör annat än att plockar, lagar mat, diskar & tvättar om vartannat.

Ibland känns det inte som att orken finns där helt enkelt.

Blä för disk, plock, tvätt & sopor!!!

Fem ynka dagar kvar..

Nedräkningen har verkligen börjat. Inte ens en vecka kvar till den efterlängtade uppesittarkvällen då man får klä granen, slå in julklappar & lägga dem under granen, julpynta med tomtar & annat juligt. Bara mysa upp sig i soffan med den Finaste & dricka glögg o mysa.

För några månader sen såg jag verkligen inte fram emot den här julen. Kände att den lika gärna kunde få passera utan att passera. Mkt som kändes. Nu längtar jag efter julen. Längtar efter att få fira julen tillsammans med min finaste Fröken & min Underbara Darl. Ingen har någonsin fått mej att känna mej så här bra förut. Aldrig har allting känts så här rätt o underbart. Låter klyschigt men sant.

På tal om nedräkning.. finns väl en del saker o ta tag i innan jul & nyår kan firas. Väntar på att Fröken ska ha blaskat klart i badet så vi kan göra oss klara o åka en tur.

Skivan till bordet ska kollas. Skärpet till julklänningen "lagas". Julklappen till Beatrice & Carenina inhandlas. Tildes julklapp till Micke & Elin behöver ordnas. Hon ville köpa en bil - hennes mamma förklarade att "det är lite för dyrt" ; )

Pepparkaksdegen ska göras idag ( var tar tiden vägen ?! ) Bakning får det bli i morgon. Får se hur pigg han är då efter kvällens firmafest. Med andra ord är det pyamasparty för Fröknarna på Åsgatan ikväll. Eller ja, Tilde lär väl slockna vid halv åtta sen blir det soffläge & film för min del skulle jag tro. Svänga förbi affären ska vi oxå göra o shoppa ngt gott till kvällen. Bara för att jag kan : ) Chips låter gott ; )

Nehej... om man skulle gå o dra upp den där damen. Vi tog en dusch tillsammans sen hamnade hon i badet med dockan. Hon lär ju se ut som ett russin så länge som hon har suttit där nu : )

Dax o dona...

Fridens Liljor!!

V A B


Det var en mkt snorig, hostig o varm Fröken som kom hem till oss igår. Pippi & soffläge botar det mesta.. Idag är det en piggare Fröken här hemma om än dock väldigt snorig o hostig. Blir till att vara hemma i morgon med.

Pyssel & knåp på fm. Julklapparna som ska till ön är nu äntligen inslagna & ett litet paket har Fröken gjort till mormor & morfar. Får bli en promenix till Ica efter lunchen o posta. Sista dagen för juklappar i morgon och det vore ju lite skönt att inte vara ute i precis sista minuten som det annars lätt kan bli med sånt där..

Pipparkaksreceptet är ordnat & ingredienserna inhandlade. Knåda ihop en deg idag kanske så vi kan baka i morgon och på lördag. Ca 70 pipparkakor skulle det visst bli.. Puh! Men jag är ju sugen på att göra ett hus. Fixa en mall kanske o knåpa ihop ett.

Längtar till kvällen. Mys för bara honom o mej. Igår var det solokväll i soffan & i morgon ska Han på firmafest. Pyamasparty för mej o Fröken med andra ord. Tror bestämt jag ska synda o köpa hem ngt sött o gott till mej när Han är ute o roar sig ; ) Lördagen känner jag att den kan bli intressant.

Nu är det iaf dags o ta tag i kökstjänsten. Disken är borta men det kommer snart ny. Köttbullar från igår & stuvade makaroner. Gott Gott! Speciellt eftersom att det blev väldigt tidig frukost idag. 7.15.

Hoppla! Nu kommer det ett monster!!!

Dags för kökstjänsten....

Tjingeliing!!

Längtar & Väntar!

Gårdagens Örongodis från Rix Morronzoo..

HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.

Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


... Äntligen onsdag. Idag kommer Fröken!!

Jag har ordnat recept på pipparkakor. Till affären en tur sen ska det göras pipparkaksdeg & köttbullar. Jag känner att jag är i form. Rund är en form : )

Däremot vet jag inte om det är så smickrande att bli nekad att handla synderier på Ica för att jag inte hade legitimation. Hmpf. Tur att det fanns fler kassor öppna. Ja jisses. 18. Ser jag så barnsligt ung ut ?!? Va ?!

Snart Snart Snart..... längtar hem min Fröken!!!


- 2 2 -



Minnet är bra men kort. Eller så är det tidsperspektivet som är lite rubbat. Hur som så hade vi pratat om att skicka julkort och jag tyckte fortfarande att vi var ute i ganska god tid... tills igår. Var hos en brukare som hade fått julkort igår - spanade lite snabbt igenom hans papper med datum för "julposten" och insåg att idag var sista dagen för julkort med julfrimärke - snål som man är.

22 julkort knåpade Darl & Jag ihop igår. Konstigt dock hur ett kuvert bara kan försvinna. Var det för få i kartongen eller var faen kan det ha tagit vägen ?!?

Frukost precis avklarad. Snoozade till 8.45. Fan va gött! Ledig idag. Idag har jag (faktiskt) tänkt göra lite nytta. Förutom o fika med Fian för de e bara trevligt ; )

Tvätten är igång. Tippen, posta julkort & affären blir senare. Ska försöka ta ett tag o rensa i köksskåpen. Nu blir det iaf först en påtår på kaffekoppen.

Fridens Liljor & Go Jul !

Morgonstund..



Egopix efter Darls Piff & Fix


Det är skönt att inte känna på söndagskvällen att man måste kojsa tidigt för att komma upp o va pigg på måndagsmorgonen.. Workar 12-17 idag. Skönt med sovmorgon. Skönt med ledig kväll. Skönt med en ledig dag i morgon.

I morgon får det bli lite fix här hemma. Sånt där tråkigt fix som inte syns men som måste göras. Vi var till "lagret" igår och packade o donade. Det är inte så dumt att ha samma tallrikar, bestick o glas.. dubbelt upp blir det! Det ska bli riktigt skönt när allting är över o klart.

Funderar på en liten tripp o "spana" innan jobbet : )

Nu....... k a f f e d a x !  ! ! 

Bandypremiären avklarad!



Lördagsmys för 2



Ett täcke. En het dusch. Vinglögg & lördagsmys... bättre sätt att tina upp efter bandypremiären finns nog ikke.

Lärdom att ta med sig till nästa eventuella match är: glasögon på, lots of glögg i en thermos att värma sig med & varmare skor. Det känns lite sådär o stå o glo på en match när man knappt ser bollfan. Tjockkorv var helt klart ett stort plus!! : )

Idag är det sista rycket på julklappsletandet & hoppas på bättre jakt efter vinterstövlar. Svängde förbi Scorett igår utan resultat. Hade hoppats på att lösa julklappen till lotteriet igår oxå - fanns till min stora förvåning ingenting av det jag var ute efer. Bättre tur hoppas jag på idag!

 Byn & Lövåsen nästa! Ja. O en tur förbi lagret med...

Nu är jag klar.. Var är Han ?!!

Lucia 2008



Luciafirande på dagis igår.

Det var en väldigt uppspelt & glad Fröken som kom springandes när jag klev in på dagis med Tomteklänning & annan utstyrsel. Behöver jag säga att jag är väldigt svag för hennes ursöta tomteklänning ?!!?

Duktiga & fina var dem. Fröken hade svårt att stå kvar bland de andra o var ju tvungen o springa fram o säga hej ett par gånger : ) Kul att höra vilka låtar hon har gått o sjungit på här hemma de senaste veckorna..

Ute är det vintervitt o fint. I mina skor är det sjöblött. Minst sagt! Sprang en runda på Åkes o hittade ett par riktigt snygga stövlar.. 1500 pix. Behöver det tilläggas att jag gick hem tomhänt?! En tur i morgon o kika. Gärna med ngt annat på fötterna än stövlarna från idag - känslan av att gå runt i en vattenpöl är inte alltför härlig såhär års. Är den det någonsin?!

Annat som skulle behöva inhandlas under helgen är de sista julklapparna. En till julklappslotteriet & en till Hans strumpa. Två idéer finnes - ole dole doff!! : )

Fick ett samtal från Hyresgästföreningen - ngn kille som ville hjälpa mej hitta en billigare bilförsäkring. Det roliga var att den billigaste han fick fram var på 5500/ år. Min ligger på tusenlappen mindre. Tji fick han! Och jag...

Nu är det iaf fredag & helg. Sitter o glor på One three hill. Trött & kramsjuk. Han slutar om 30. Ikväll blir det god mat, Idol-final, lite rött & gott tilltugg. Här ska njutas av en lugn fredagsafton med den finaste. O nej, men behöver inte vara gravid för att nobba safiren en fredagsafton !!

Soffläge en snabbis.. sen blir det kramkalas!!!

TreÅrsTrotts.

"Morgonstund har guld i mun"

Ibland är det bra att kunna räkna till tio, hundra eller kanske tio tusen.. trotts är, ehm, härligt. Frukosten gick finfint. Påklädningen sådär. Hon har väl donat en sådär 30 min med kläderna - nattat dockan, provocerat med att låtsasspotta, gömt sig, klätt på sig byxorna bak o fram o ja.. sånt där "tidsfördriv".

Undrar ibland vems humör hon har fått... för jag hoppas inte jag är sådär "svängig"  : )

Jobb 12-18 idag. Medarbetarsamtal i 1,5 timme. Fick en lapp med frågor som skulle besvaras innan mötet. Vilka frågor sen då. Känns inte som jag kan svara på en enda just nu. Kan bli intressant ändå.

I morgon är det jag o Micke som ska gå på Lucia vid dagis. Äntligen! Fröken går runt här hemma o sjunger på "Tipp tapp" Får se om jag blir lika blödig detta året som förra... dem är ju så fina o duktiga!!!

Längtar tills i morgon...

Helgen som var..


Fredagsmys för 2
Sovmorgon för 3
Lördagsgodis
Julbord
Tvättstuga
Pyssel & Fix
Tomtegröt
Två ljus tända
Linköping & Ikea
Chokladkalender
Julklappsshopping
Bygg & Montering AB
Pyssel med nytt
Soffläge & Film

Det börjar bli fint här borta nu. Snart kan vi bjuda hem folk utan att behöva skämmas : )

Väntar på svar - önska mej lycka till !!!!!!
hoppas hoppas hoppas...







Julklappstips, Ja Tack!

Fredag & äntligen helg!

Höll mitt löfte o gick i säng skapligt igår. Det är skönt när man vaknar första gången av klockan och Fröken har varit duktig o sovit i sin egen säng hela natten. Idag känner jag mej faktiskt pigg!! Det var inte igår...

Har just lämnat Tilde på dagis. Micke jobbar. Jag är ledig. Vad ska man göra.... ?!
Plock o Fix finns det ju att göra här hemma - julklappsshopping lockar mer.
Men VAD SKA MAN KÖPA ?!!!?

Kanske ut o fixa en sväng idag..

Närmast är det kaffedax & piffa till sig lite.

Njut - det är Helg !!!!

Väck!

Mer ihjäl än levande idag.

Jag som skulle lägga mej skapligt igår kom i säng för sent som vanligt. Lagom när vi höll på att somna vaknade Fröken. Lite trångt sådär och med en Fröken som knappast ligger stilla sover man ju sådär. Vaknade när tidningen dunsade in genom brevinkastet oxå - livrädd!! Lät ju som att någon gjorde inbrott. Jag är visst inte van vid att det kommer en tidning indunsandes kl fyra på morgonkvisten.

Det var en mindre pigg Anna som åkte till jobbet idag. Har nog egentligen inte så stor koll på vad o hur jag har gjort saker känner jag. Mest bara att sakerna blivit gjorda. Den här timmen på soffan efter lunch var nog ganska nödvändig. Ikväll MÅSTE jag försöka komma i säng skapligare. Visserligen är det ledig dag i morgon men det är inte värstens att känna sig sähär väck..

... chokladsugen. Så jäkla chokladsugen. Det går väl över... 

Ner förbi affären o shoppa lite mjölk oxå innan dagis. Kylen ekar av den varan. Svart kaffe på maten var ingen höjdare. Min kopp står kvar, knappt rörd. O kaffe - det känns som att det kan behövas en skvätt av det på eftermiddan.

Nu ska jag väl försöka piggna till... En dusch vore gött!!

På Riktigt!

Tidsoptimist är nog jag en hel del. Tycker tror o känner alltid att det är SÅ lång tid kvar till saker som ska göras eller ske. Varje år blir jag lika förvanad över att det redan är jul eller hur fort Frökens födelsedag är - jag som alltid tycker att det är lång tid kvar tills saker ska ske.

Igår var en sån dag.

Idag sitter jag här. I den nya soffan, tittar på den nya tvn, myser med fötterna på den nya mattan & myser av ljuset från våra nya fina stjärnor och hur grönt o fint det helt plötsligt har blivit här inne. Nog för att det är rörigt - saker både högt o lågt. Släpet står parkerat utanför - lastat med ett stycke soffa & bokhylla. Det var tur att vi fick in det där igår i släpet och att Erik dök upp. Aningens trångt hade det varit här inne annars. På söndag blir det Linköping för lite shopping på Ikea o julklappsfix. En byrå till sovrummet o en lampa till vardagsrummet.

Det börjar ta sig. Det kunde inte varit bättre än såhär!!

Idag blir det nog annars lugnt för de två snoriga fröknarna på Åsgatan. Lunchdejt här med Finaste. Öppna förskolan om vi är piggelina på em. Tvättstugan oxå förståss - bor vi där numera ?!!?

Nu ska vi iaf göra frukost. Äggröra & Keso. Ja, o gröt för Fröken förståss.
Kände mej duktig igår när jag lagade mat ist för att åka o köpa ngt skräp efter en lång dag med jobb & flyttarfix.

Kökstjänst nästa!

Det kom ett brev...


... med Hans namn på..

Tisdag. Lite få timmars sömn i natt gör sig påmint idag. En bra fm på jobbet inkl. en stunds mörbultning avrundades med julbord på jobbet. Jag som brukar trycka i mej så fort det nalkas julbord gick hem precis lagom mätt. 22 dagar till julafton o klänningen ska ju helst sitta bra då. Ja Ja - den sitter bra. Men det bör ju få rum med lite julmat o godis oxå förståss : )

Han hämta nyckeln till släpet på fm så nu ska jag tömma ur bokhyllan, slå på en kopp kaffe o sen dra till dagis. Fröken ska till Farmor & Farfar en sväng idag så vi kan fixa lite. Längtar till morgondagen när jag o Fröken är lediga o kan titta på Bompa & mysa i den "Nya" soffan. Har jag sagt att jag är SÅ kär i våra nya stjärnor oxå ?!!? : )

Micke har fixat ett program på datorn så man kan ladda ner musik o fixa.. söker efter lite inspiration men MTV visar Brittanspecial & ZTV något annat skräp. Well... det är väl iaf dags att börja tömma hyllan.

Något nytt att sätta på önskelistan inför jul kanske: Väggstativ till lilla tvn : )

Ute är det Regn. Här inne skiner Solen !!

En Trea för Tre

Måndag återigen. Jobbar en härlig 10-18 tur. Skönt med sovmorgon iofs men det börjar kännas att timmarna blivit några för många.. snart tid för hemgång iaf. En kaffetår & några kvällsjobb. Onsdagar är bytardagar men denna vecka kommer Fröken redan idag! Hur härligt som helst även om jag blir lite rubbad i mina annars veckovilda dagar : )
.... för mej är det ju onsdag idag o egentligen två dagar till helg ; )

SPA-aftonen blev det inget av för min del tyvärr. Idol-afton o Rhodosmat med Micke & Freddan istället. ÄNTLIGEN åkte Johan ut! Nu hoppas jag på Robin. Han har ju blivit rackarns bra!! Spikad på fredagsafton lär vi ju vara iaf, som vanligt.

Var ute i Marmorbyn i lördags o träffade Smålandsfolket & de två goa hundarna. Riktigt trevligt! Det värmer i mammahjärtat när allt går så himla bra o lättsamt. Det finns ingenting som kunde ha klaffat bättre!!

En tur på Norr o Lagret i söndags o började montera isär lite möbler. Besök av Mickes vän Erik & en shoppingrunda på Lövåsen för att (äntligen) införskaffa två stjärnor på fot. Vardagsrummet blev hur bra som helst och med Hans växter därtill ett helt nytt rum. På tisdag ska det fixas grejer... galet underbart!!

Vem hade kunnat tro att den här julen skulle bli så här fantastiskt bra... han gör mej helt galet lycklig!!!!

Jo just....     vi har ju fått ett till namn på våran dörr  ; )


RSS 2.0