1:a advent




Söndagen den 29 november och 1:a advent.

Kolsvart i morse när klockan ringde för en heldag på jobbet. Han var ledig och hade sovmorgon. Lagom lockande att stänga av klockan och vända sig om för att slumra in för en mysig sovmorgon med Honom. Men inte idag.

Har flängt runt som i en dimma, bokstavligen talat, på jobbet. När man knappt ser fötterna framför sig då är det fasen knappt att man har ledsyn. Det är härligt när det blir en liten lugn stund på jobbet så man kan sätta sig en stund och verkligen umgås med de som annars känner sig ensamna och pratsugna. Eller när man får hjälpa damerna med adventsljusstaken så det kan bli en mysig advent. Det är de små små sakerna som gör att man känner att man gör någonting bra. När det värmer lite extra i hjärtat. När man får den där mysiga relationen och kan prata om lite ditt & datt tillsammans. Idag har det varit en sån dag.


 En skjuts till affären för lite veckoshopping med Darl efter jobbet och vidare hem för lite pyssel. Stjärnorna hängde fint i fönstrena & julkartongen var framplockad. Gissa om jag satt som ett barn på julafton och pulade med adventsljusstaken, strök julduken & donade. Nu är det väldans svårt att inte få den där härligt mysiga julkänslan när man stiger innanför dörren. Det enda som fattas nu är väl doften av apelsinerna som är pyntade med kryddnejlikor, pepparkaksbak, tomtarna & den lysande granen. Men det får vänta ett par veckor..


Nu är det iaf väldigt skönt att ha gått på helg o ledigt. Även om det bara är en dag så ändå. Två glas med rött står på bordet och kaffet på maten står o puttrar i bryggarn i köket. Och är det 1:a advent så är ju saffransbulle givet till kaffet. Även om de är de där små goa i påse, sånna där strandbullar fast goare. Ja, de är nog faktiskt godare än vanliga lussekatter.


Morgondagen är ett oskrivet blad. Inga planer och inga måsten. Ett träningspass på friskis vid 16 är planerat. I morgon är det bara mej och mitt ego. Lite tid att bara njuta och ladda. Skönt och välbehövligt.


Nu tror jag bestämt att kaffet har runnit igenom. Och det är bara en sådär 15 minuter kvar av matchen. (Ja, jag vet vi skulle inte se den men jag är ju VÄRLDENS bästaste och underbaraste flickvän så... ) Sen blir det filmtajm. Danslärarens återkomst får det nog bli. Micke har donat bland filmerna efter kvällens pyssel o borrande. Igår såg vi Änglar och demoner, rackarns rackarns bra...


Näää.... kaffe o bulle var det ja.


Mysig 1:a advent !


 

 



Efter lite pyssel o fix


Tvättstugepoliser VS Anna 0-1

Minipoliser & Paragrafryttare finns överallt. En av de värsta sorterna är tvättstugepoliserna. Generation äldre.

Hade en tvättstuga igår där andra passet börjar 13. Lite stressad som man var rullade jag in i huset 13.10. Och självklart var en sån där paragrafryttare där. Hörde hur hon stod o pratade med grannen om tvättider och att hon minsan inte kunde komma in på sin tid. Tyst o snabbt smet jag ner i källaren för att roffa åt mej tvätten. Jag hade ju dock inte satt i något lås i dörren och det fanns endast tvätt i tumlaren just för att nästa person skulle kunna komma åt o tvätta.

Lagom när jag är klar i med tvätten från tumlaren och står i torkrummet kommer hon. "Jasså, det är Hemtjänsten" säger hon med en sådär lagom nedvärderande och kort ton. "Ja" svarar jag tydligt samtidigt som jag redan har börjat räkna till tio för just sånna där som hon kan få bästase soligaste dag till att framkalla ett duktigt åskmoln. "Ja du vet att du ska vara klar klockan ett" predikar hon. Förklarar snällt och vänligt för tanta att det var olåst och endast tvätt i tumlaren och att hon minsan hade kunnat börja sin tvätt. (Nu var klockan 13.15..förstår att det var kris för hon hade nog missat 15 minuter av sitt värdefulla liv när hon hade kunnat sitta och prata skvaller med någon annan paragrafryttare om hur vi "hemsamariter" inte lyder tvättstugereglerna eller att Neskaffet är för 1,50 kr dyrare på konsum istället för Ica... SUCK! )

Hör hur tanta fortsätter prata på om tvättider, sånna där hemtjänstare och går in för o lägga i sin tvätt. Nu har hon ju faktiskt förlorat 17 minuter av sin tvättid. Det är då man har lust att säga något i stil med att jag har varit på ett larm och hjälpt en dam som låg på golvet med bruten lårbenshals och efter en tia-attack och be om ursäkt för att hon blev sen in i tvättstugan som inte ens var låst.

Griniga gamla paragrafryttare. Att man orkar lägga sin energi på att bara vara bitter. Det är nästan lite faschinerande. Och tragiskt.

Dagen idag hoppas jag blir fri från bittra tanter. Idag har vi ledigt fröken o jag. Norrköping o Busfabriken tillsammans med Linda & Maja står på schemat. Tjohooo..

 


Pippihollic

Lördag och morgonmys för Fröknarna på Åsgatan. Micke har sovmorgon.

Morgonmys innebär ofta en fullproppad soffa av täcken, kuddar, gosedjur, snutte & tillbehör som frukt o the. För att inte bryta trenden är det även Pippi o pruseluskan som gäller även idag. Det finns visserligen ett gäng av de här tecknade pippifilmerna här på Åsgatan men att säga att man inte kan varenda replik vore att ljuga. Idag är det Vinterkul som gäller. Tilde tyckte det var länge sen. Jag tycker det känns som igår.

Tilde brukar vara en riktig morgontjej och strosa runt i pyamas så länge hon får. Idag hade hon lagt upp dagens kläder innan ens tvn var påslagen. Det här var dagens val;


 

Behöver jag tillägga att Tilde bara ÄLSKAR sina nya svarta "prinsesskor" ?! "De här kläderna ska jag ha på mej i morgon och på måndag på dagis. Ja ända tills de blir skitiga"

Närmast står frukost på schemat. Idag ska jag o Tilde på Friskis för lite Hoppis & Skuttis som jag ska avrunda med ett Medelpass. Det är ju lördag idag och lördagsgodis känns alltid bättre att inta med gott samvete. Fasar fortfarande lite inför måndagens spinningpass. 75 min. På måndag är det ju den 23:e så då får man passa på att gå på de passen man annars inte har tillgång till. Men idag är det Medel som gäller.


.... Den här fina överraskningen hade Darl med sig igår. Tack Darl för en riktigt härlig fredagsafton.

 


Våga Nörda!

Julen 2006 fick vi stavar i julklapp av jobbet. Härligt tänkte jag, dock lite skeptisk. Stavar?!! Hur dum ser man inte ut när man är ute o går med stavar?! Hur som helst så hamnade de i garderoben. Längst in försäkerhetsskull så annat viktigare skulle nås lättare. Men inte kunde jag ge bort dem för nån gång skulle jag ju använd de nördiga stavarna. För det är ju SÅ bra träning..

Häromveckan kom de iaf fram ur garderoben när svärföräldrarna var här och Lennart pratade om pannlampor, promenader o stavar. Lite testande runt om i lägenheten och jag bestämde mej för att nästa gång det är dax för powerwalk ska stavarna minsan följa med. Nördigt eller inte, men nu var det iaf dax att testa.

Så nu sitter jag här. En erfarenhet rikare efter en timmes stavgång.

För det första var det lagom meck att ens få "på" sig stavarna. Kardborrbandet vill ju gärna fastna i vantar o annat. Och inte vill man stå ute och mecka på stavarna första gången och se ut som en annan amatör.. Lite meck senare var stavarna på och lurarna med musik i öronen och reflexvästen på. Ja, jag såg ut som en riktig nörd. Men när man har musik i öronen och det är mörkt ute är det ju faktiskt bra med reflexväst. Räknas det som vuxenpoäng föresten? Eller nördpoäng kanske är troligare? Hur som...

Självklart möter jag Sara från jobbet utanför min port som småskrattar åt min fåniga utstyrsel. Skrattar lite åt mej själv o skryter lite om att det är första gången o hej o hå.

Går vidare. Utan minsta stavmotorik. Ska man gå med stavarna som med stegen. Det tar en stund innan stavar, armar o ben hänger med. "Herregud vad har jag gett mej in på...."

Något som jag iaf har märkt är att alla med stavar hälsar på varandra. Det är som på golfbanan eller med busschaffisar. Någon slags klubb, gemenskap. En klubb oss stavnördar emellan som jag tydligen just blivit medlem i. För jag måste ju erkänna att när jag väl fått in snitsen var det riktigt skönt, jobbigt o bra. Kanske slopar reflexvästen nästa gång dock. Den fick mej nog att känna mej mer fånig än stavarna.. eller om det var hela kitet.

Nu sitter jag iaf här i soffan med gott samvete efter morgonpasset. Idag är det äntligen fredag och Tilde kommer hem. Vi pratade i telefon igår. Jag frågade om vi skulle ha lite fredagsmys idag "Åh. har du ordnat med vindruvor o banan o äpple o russin mamma?" Fredagsmys is the shit!

Herregud vad jag saknar den där lilla damen nu.....


Re la la laxa

En helt vanlig torsdag. Men en fri sådan. Skönt och välbehövligt. Bara ladda batterierna o få bort de där stressknölarna som gärna bygger bo på mina axlar nu för tiden..

Inga måsten. Inga krav.

Dock har tvätten snyggt vikt sig och "skräpet" blivit bortblockat. Maten står på spisen och väntar på att lunchdejten ska komma hem. Lax o pasta står på menyn idag. Fika o skvallerstund står på schemat efter lunch med kära Catherine. Hon är verkligen guld värd. Ett par koppar kaffe brukar slinka ner när vi umgås oxå..

Träning ikväll. Step intro. Det var länge sen det var såhär skönt att få gå iväg o träna. Bara rensa huvudet, röra på fläsket o ösa ur sig all energi o lätta på stressknölarna. O få snyggare rumpa på köpet ; )

Nu kom lunchdejten hem.... dax o kramas!!!


Små små saker blir stora saker

Fastnade direkt för den här annonsen i Icas Nöjesblad. Vanligtvis brukar den åka direkt i soporna utan att passera Gå men inte den här gången. Nu satt en där istället som ett barn i väntan på Tomten och bokade snabbt tre biljetter. Undrar vem som kommer längta mest? Tilde är inne i en riktig prinsessperiod och nu även Robin Hood. Tror det kommer sitta tre ljus på läktaren o mysa..

Det är härlig med gobitar. Man behöver lite saker att se fram emot i denna annars gråa höst som sakta men säkert stapplar sig fram emot vintern o kylan. Jullov ska vi få iaf, det har vi sett till. Vad blir inte bättre än att inviga det nya året med en veckas ledigt för tre?!

Det känns välbehövligt och efterlängtat.

Annars har jag haft en riktig skräpförmiddag... sitter här än i pyamasbrallor o är sådär lagom fräsch. Borde man gå o borsta tänderna?! Borsta håret?! Våga vara lat o ofräsch säger jag. Det är iaf ingen som ser hur jag ser ut när det närmaste sociala jag har haft idag har varit över telefonen. Har bokat en liten dejt med fönsterputsaren nästa måndag så nu ska de här gamla, knarriga fönstrena få sig en omgång o vara skinande rena till jul. 337:- efter rotavdraget tycker jag är en piss i sjön o värt varenda öre. Det är svårt att inte längta redan nu efter att få sätta upp de nya julgardinerna o tända stjärnorna. Krypa upp i soffan med lite varm glögg o pipparkakor o bara mysa o längta efter tomten.

Fast glöggen har vi redan syndat på. Årsglöggen var god! O pipparkakorna med ädelost likaså.

Nu ska det iaf fortsättas att slöas här på Åsgatan. Idag är det söndag hela dagen lång. Skräpsöndag!


Morgondagens uppdrag: Skräpa!

Söndagskvällen är nu äntligen här. Så som jag har längtat. Somliga sitter förmodligen där med söndagsångesten för att helgen gick alldeles för fort och det är dax för ny arbetsvecka i morgon. Själv sitter jag här med stressknölar upp till öronen efter jobbarhelgen..

Regnigt o grått har det varit. Inte ynkaste solglimtar. Ja, en del goa damer har jag ju träffat och en del har förmåga att få den mest hektiska och jobbigaste dag till en liten ljusglimt. En del har varma hjärtan.

En del har svårt att hålla sig på benen...

Men med ett par timmars övertid är nu MIN helg här. Eller iaf en dag ledigt. Fika stod på schemat men det är avokat så det lutar åt en riktig skräpdag. Kanske jag ska öva på att göra det jag är allra sämst på... att slappna av?! Berättade tidigare ikväll för Micke om hur bra avslappningen är efter gympan (den håller på i kanske två minuter..) och fick till svar att det "var väl tur att den inte var längre för då hade du väl legat där o suckat"

Är jag så dålig på att slappna av och bara vara?!

Han kan sitta med fötterna högt o döslappa medans jag samtidigt sitter som en fiolsträng o tycker att jag är HUR avslappnad som helst samtidigt som tankarna far om allt som ska göras, mat, disk, plock, tvätt, jobb...
Är det typiskt oss av det kvinnliga könet att alltid vara på flera samtidigt ställen i huvudet och alltid planera nästa sak när vi gör en annan ?!

Tacka vet jag Friskis. Mitt nya ställe att bara koppla av och få en stund för bara mej. Rensa huvudet samtidigt som fläsket får sig en omgång.... kanske strandhyddan kan få sig en touch oxå av min nya härliga avkoppling.

I morgon är det dock just en sån dag. En fridag. En skräpdag.

Önska mej lycka till!


Längtar...

Sitter här o tittar ut på snön som faller ner. Ser lite mysigt ut.. Ja. Om man bortser från att det är för varmt o att det bara resulterar i slask på backen och att jag snart ska ut o promenera i det där snöblandade regnet. Annars är det lätt att börja tänka på julen.. o första advent.

De nya julgardinerna har kommit o kära svärmor har sytt. Alla rum får nya fina gardiner utom vårat sovrum. Blir mysigt till stjärorna på fot som vi införskaffade förra vintern. Längtar också efter pepparkakasbak, glögg, vinterutflykter & det där underbara ljuset som granen avger. Och inte blir det mindre när man nästan dagligen serverar den där mjuka pepparkakan som luktar så fantastiskt gott... nästan så man känner smaken bara av att känna doften.

Men.. det är ett par veckor kvar. Innan dess ska vi åka till Småland o fira Daniel. Och Tilde tydligen :-) Personalfest är bokad och julbord med familjen likaså. Det är härligt med de små sakerna som får en att längta lite mer.

Något jag annars längtar efter idag är min cykel som är i Norrköping av alla ställen. Ja, jag vet att man kan laga cykeln här i stan men då hade inte min garanti gällt och det hade kostat mer pengar. Planerna var att jag o Fian skulle ha hämtat den igår mitt i den första snöyran men vi kom inte längre än precis utanför stan. Poliskontroll utanför Talltullen och gissa vem som blir stoppad... av en sådär härligt lagom dryg paragrafryttare till polis. "Vad är det för lysen du kör med?" En lagom nervös Anna påpekar att hon bara ändrat för att få igång innebelysningen i bilen och visar igen. Polisen ber om körkortet och berättar lite drygt att efter så här många år bakom ratten borde man minsan veta VILKA lysen som man ska och får köra med. INTE parkeringsljuset. Med två poliser svärmandes kring bilen (måste varit att vi var så snygga jag o Fian.. ?! ), testandes o donandes visar det sig att halvljusen är paj (!!). Utan böter (tack o lov för det pratade annars den dryga polisen mkt om....) och med en lapp for de två uppjagade hönorna till Toyota o lämnade in bilen för lite koll. Hoppas ju bara på att det var en säkring.. Så nu kör vi Toyota Verso - en sån utan nykel o där man ser otäcka buskar när man ska backa. Den där man sitter som en hängbjörk i baksätet men som är ganska slö o skön o köra. Ja. Fast jag ska ju gå jag. För Micke har ju bilen i jobbet o min cykel som skulle ha hämtats igår o som höll på att kosta mej 1600 spänn. Den står ju kvar i Norrköping o väntar förtvivlat på att jag ska komma o hämta den från den mindre charmiga verklstadskillen...

Jisses. En del människor borde verkligen få gå en sån där charmkurs.. kanske skulle rabatera priset så fler fick för sig o gå ?! Det vore ngt...

Men nu ska jag snöra på mej stövlarna o bege mej på utbilding... med ett huvud som känns sådär lagom tungt. Det är inte min dag idag.. Men var det de igår?! Kanske i morrn:-)

En par 3:a Ja tack!


Är ledig idag men kunde inte somna om. Kröp upp i soffan med en filt, lite the o datorn i knät. Idag är det jag som är lat o har tagit söndag.

Dålig som jag är på att ta det lugn o bara njuta o koppla av har min hjärna redan febrilt funderat på allt jag skulle kunna göra en dag som denna. En sån som kallas Ledig. Friskisschemat har snurrat i huvudet (för i morgon jobbar jag ju kväll o kan inte gå) Matbröd kanske skulle ta o bakas (för jag har ju en jäst som ligger o skräpar i kylen) och plugga skulle ju vara bra om jag gjorde för på torsdag är det ju dags för utbildningen. Micke säger att jag är dålig på att ta det lugnt o slappna av så idag ska jag träna på att just göra ingenting. En stund iaf...

Annars längtar jag mest bara ut. Längtar ut till golfbanan.. Är två veckor sedan sist. Hcp 35 ligger en på nu. Riktigt nöjd med det måste jag erkänna då målet i år var att bli av med de där jädra plusset : ) Men det blir ingen golf idag. Men frukost kanske vore en bra idé annars...

Nä.... nu ska jag va lite lat : )

RSS 2.0