Nedräkning pågår

Nu är det precis fem arbetsdagar kvar till åtta dagars ledigt. Om en längtar! En hel vecka med jullov, lek & mys med de finaste. Hoppas verkligen att snön ligger kvar på marken och att minusgraderna hittar tillbaka så vi kan få lite glädje av vintervädret. Än så länge har det blivit innelek o mys då vi har turats om med att vara snoriga och förkylda. Blä för förkylningar. Jag vill ut och åka pulka, dricka varm choklad o korv. Känna hur tårna långsamt tynar bort för att komma hem o krypa i helgkostymen o raggisarna o mysa upp sig i soffan. En brasa hade varit som pricken över I:et.

Men först ett par dagar till på jobbet. Idag är det tredje kvällen i rad och jag känner mej lagom mör. Men vid liv. Sov till halv tio. Frukosten ligger i magen och nu väntar en bara på kaffetåren. Två timmar kvar till jobb... Två dagar kvar till En dags ledigt. Tre dagar kvar till Tilde kommer.


Det finns alltid något man längtar efter...


Halvdö..

Med en näsa som känns söndertrasad av alla nysningar och som att jag hade snortat upp bubbelvatten. Ständigt täppt, gärna i båda, och med en killande, ömmande & svidande känsla i näsan. Huvudet känns ungefär som en ballong som är näst intill sprängfärdig och halsen ömmar och känns som sandpapper. Men ingen feber så det är ju toppen! Och idag börjar arbetspasset igen. Fyra dagar med start klockan fyra.


Om jag dör vill jag lämna mina besparingar till Tilde o Micke. Mina ljuslyktor till Fia och allt färglatt till Caherine.

Alvedon & Vicks får bli min räddning... puh!


Par i Svin



Vem skulle inte vilja sätta tänderna i de här chokladdoppade svinen?

Dagens vita fluffiga väder lockade fram julkänslan och julstök. Knäck står näst på listan. Nu känns det att julen är på intågande..


Det är bara saker som får en att aaaaaah....

Jag: Jag skulle behöva färga håret
Micke: Det räcker inte med att färga håret..
Jag: Va?
Micke: Det behövs mycket mer än så för att du ska bli snygg

Jag: försöker förklara något viktigt
Micke: "skrattar" Det är så roligt att lyssna på dej när du försöker låta vuxen för det går aldrig bra

Ibland undrar man ju varför karln vill ha mej? Det måste vara för att jag är så otroligt duktig. I köket. Vägen till mannens hjärta går ju trots allt genom magen. Något jag tror stenhårt på... annars skulle han ju inte fria när vi sitter o äter min hemmalagde plankstek :-)

Tilde: Uh..
Jag: Vad är det?
Tilde: Lukta på mitt finger!
Jag: Vad har du gjort?
Tilde flinar: Lukta!!!
Jag: Har du haft det i stjärten?
Tilde: flinar avslöjande
Uuuuuh!!!

Måttanpassat!

Jag har ta mej fan VÄRLDENS bästaste karl!


Vi har pratat om att byta rum med Tilde och efter mina tio timmar på jobbet igår var det gjort. Vilken jävla skillnad och fan va bra det blev! Längtar efter att få se Frökens min när hon kommer hem. Nu har hon ett helt dansgolv att svänga runt på. Och mer plats att göra av de kommande julklapparna...


Enda nackdelen, som Micke kom på igår när vi lagt oss, var visst att han inte längre kan byta kanal i sängen (jag har visst en förmåga att somna ifrån... ) Men. Vi kan leva med det :-)



Fredagsmys i all ära...

Drömde att jag var ledig idag så för en millisekund i nyvaket tillstånd trodde jag nästan att drömmen var sann. Men ikke. Borde ju vara pigg för jag tror bestämt inte klockan ens var halv tio när jag slocknade första gången i soffan igår. Mitt under Idol-finalen. "Vad tyckte du om vinnarlåten" frågar Han... Ehm.. Måste varit passet på friskis som sög musten ur mej. Aerobics Styrka. Skitkul, men jobbigt.


Jag vet iaf att Erik vann. Och att de var riktigt duktiga båda två. Läste något om den pinsamma flickvännen som inte gick ner från scenen. Typiskt mej att missa ett litet skratt eller pinsamhet. Skadeglad som man är. Ibland. Idag är jag nog mest avis. Avis på att Han har TRE lediga dagar o jag, jag har en. På måndag. Men nu är det bara att plöja igenom dagens två pass (7-13 +16-21) så väntar kortdag i morgon och julbord.


På måndag...

Lanta Lucia

Tilde är en riktig klänningstjej. Allt i klänningsväg tycker hon om och är det något som man kan klä ut sig i är det snäppet vassare. Inte konstigt att Tomtemor var givna valet för årets Lucia på dagis. Ja, till min stora förtjusning också för vad är inte sötare än små tomtar. Dock skulle luciatåget vara utomhus i år och Frökens dröm sprack samtidigt som krokodiltårarna strömmade nerför de små kinderna. Idag var det iaf en riktigt nöjd och glad Lucia med tända ljus & glitter runt magen som sjöng högt o friskt i luciatåget. Undrar hur mycket "ta bort" det kommer krävas för att få bort alla sjuttiotre lerfläckar. Men det är väl som så mycket annat, engångs?!


Filmen från idag går iaf på repeat och det är svårt att inte småle när man hör alla goa ungar sjunga..
"Sätt dej på bocken, håll mej i rocken sen så rider vi bort i gallopp. Till pepparkakskungen men då blir du tvungen att lova att inte äta kungen opp"


Julstök & Julmys



Är fortfarande lite stolt över gårdagens resultat av stök i köket. 2 paket saffran & lite diverse övriga ingredienser resulterade i Underbart goda saffransbullar. De flesta med stort inslag av mandelmassa men även kanel. Halva degen avsattes till dessa Fantastiskt goda vaniljbullarna. Marsankrämen är hemligheten...


Det är nog tur att samtiga sex påsar med bullar ligger i frysen...


Idag väntar pepparkakstök, julkalendern på byn & 2:a adventsmys. Micke har ordnat mallar till huset så idag ska tålamodet och humöret testas på hög nivå. Nu har vi tagit lärdom av förra årets pepparkaksbygge som resulterade i för korta gavlar, glasyr som var för lös och mest såg ut som kletig vitsås. Stackars gubbar som blev nersörjade på "gården". I år ska vi ta revange!


Nu är det hög tid för julkalendern Supersnällasilversara..


Svettpärla

Sovmorgon till halv nio. Härligt! Den lata delen av mej hade mer än gärna vänt sig om och slumrat en stund till. Samvetet däremot sa annat. Så, mindre än 30 minuter senare var tvätten igång och jag utomhus med musik i öronen. Stavarna fick dock inte följa med denna gång..

En timmes powerwalk & jogging. Skönt men jävligt jobbig idag. NU skulle jag utan minsta bekymmer kunna välta omkull o slockna. Ladda inför kvällen på jobbet. I morgon är det avslutning på Bamsegympan & Tilde kommer hem. Blir lite bonusdagar denna gången och det tackar jag för. Det är allt för tomt dagarna utan henne här.


Nej... stänga av den här & re la la laxa....


RSS 2.0