Liten men naggande god...

Då var det gjort. Dagisväskan är packad. Jobbkläderna framlagda. Klockan är ställd och matlådorna står i köket. Ja. Fyra veckors semester känns som väldigt lång tid men attans vad fort den är förbi. Men mycket trevligt har vi hunnit med må jag säga. Tackar & Bockar! Hoppas på att en slipper vara allt för slut nu när jag ska jobba som Stina i två veckor ; )

Dagen idag har bjudit på tre besök i olika svampskogar. Tildes största förtjusning var nog fågelägget. Eller de söta skalbaggarna kanske. Efter två nitlottar åkte Tilde för en visit i Marmorbyn så jag o Darl tog tredje alternativet på tumanhand. Och gissa om vi hittade stora fina gula kantareller. Jag törs nästan satsa en peng på att det blir kantarellsmörgåsar i morgon kväll. Härligt!

Något annat härligt är alla goa blåbär vi plockade igår. Kan nog sätta  en slant på att det blir blåbärspaj oxå inom kort. Lite godbitar behövs nu när semestertiden är slut och jobbartiden börjar igen. En semestertripp till varma soliga stränder i höst lockar ju en del...


Vacation!

Det märks verkligen att det är sommarlov och semester när "Väckarklockan" vaknar först 8.30. Tack för en skön sovmorgon säger jag... det är visst inte bara vi vuxna som är trötta efter Gotlandsveckan. Helt underbart väder och en kalasvecka har vi haft. Badat vid härliga Austre. Ätit glass vid Hoburgen och spanat in "gubben". Letat fina stenar. Lekt med kusinerna och träffat mormor o morfar. Hälsat på Pippi och varit i hennes hus. Åkt karuseller och ätit sockervadd. Grillat Grillat o ännu mera Grillat. Varit på Burgsviksmarknaden i regnet. Ätit godis på den traditionella bion till Mamma Mu. Klättrat bland raukarna vid Holmhällar och ätit vid "Panget". Strosat i Visby och utforskat gamla "slott" i jakt efter prinsessor. Och druckit öl... en hel platta gick det visst åt. Men gott var det : )

                                                         
                                                                                            Stugan


                                                                                             Tildur
                                     

                                                                                           Vid Austrebeachen
                        

                                                                                               - M U M S -

                                               
                                                                                  Letar fina stenar vid Hoburgen


                                                                                              Mys vid Hoburgen


                                                                                   Pippiteater vid Villa Villekulla


                                                                                     John Tilde o Jakob


                                                                                          TIlde vid Holmhällar


                                                                                                 Visby


                                                                                   Promenix i Innerstan


Knappt han vi hem förrän det var dags för en ny utflykt. Tilde for till farmor o farfar för lite lek med kusinerna så jag o Micke passade på att ta en tripp till Örebro. Åkte svängen över Marmorbyn och såg till vår stora förvåning, att de har öppnat ett café straxt efter golfbanan. Vid grisfarmen. I ett tält. Ja, så nu vet man ju vart man ska stanna för en kopp kaffe när kaffetarmen knorrar efter en heldag på golfbanan ; )

Några timmar senare och lite fattigare kom vi iaf hem. 5 kg korv, 2 golfvagnar och 1 golfbag rikare. Den är riktigt fin, min alldeles egna nya fina bag. Så på onsdag är det dags för premiärturen. Micke sa att när man har "en sån där så måste man kunna spela också...." så det är väl bara att leva upp till det.


RSS 2.0