Valborg

Fredag & Valborg. Hade man varit en sådär tio år yngre så hade man nog planerat lite festligheter o annat för kvällen. Det är väl tur att utvecklingen går frammåt och att man värdesätter andra saker.

Idag är det tandläkarbesök för den lilla Fröken och hon börjar bli tuffare för varje dag om att vi verkligen ska dit och att hon ska öppna munnen. Sist gick det ju galant och får man en cykelutflykt på köpet går nog det mesta bra just nu : )

Krona a´la Prinsessa blir det till lunch. Micke slutar ett idag och Tilde längtar så efter att få laga något i hennes egen kokbok. Hoppas den är lika god som den ser ut : )

Marmorbyn är ju tesagt nu för tiden när det gäller Valborg och se på brasan. Ja, det blir ju iofs andra året i rad vi är där nu men det är väl då en tradition skapas? När den görs mer än en gång? Jag tycker iaf det är urmysigt med majbrasan. Hoppas bara det inte regnar som det tydligen är utlovat att göra till kvällen.

Kurrar gör det nu smått i magen och jag tror att Tilde borde vara klar med sin överraskning därute i köket nu. Igår var överraskningen att hon hade diskat ur hela diskhon o torkat av bänken. Nöjd & stolt. Idag är det tystare där ute och jag tror hon håller på med sina medaljer.. själv fick jag en medalj nyss för att jag var så duktig på klockan. En fin orange med mitt namn och två stora stjärnor. "Och om du tappar den får du en tingeling så du kan sätta dit den igen".

Frukost var det.... Trevlig Valborg & elda inte upp allt ni ser.


När samvetet styr..

Jag hade sett fram emot den i flera flera dagar. En härligt oförskämd sovmorgon. Bara sova ut och stiga upp till en oskriven ledig dag utan måsten och krav. Tänkte tanken tyst för mej själv igår att den som väcker mej kommer jag strypa långsamt.. Men vad händer. Klockan åtta sitter jag i soffan. Sängen är bäddad, datorn är igång och träningskläderna är på. Hade inte ro att försöka vända mej om för tionde gången och tvångssomna utan stiger upp. Nu känns det skönt. En powerwalk varvat med lite löpning. Samvetet känns bättre än igår efter att jag hade tryckt i mej diverse gott till kvällskaffet.

Idag hamnar blicken på fruktskålen. Tankarna däremot, de är borta vid frysdisken på Ica bland glassen.


Cykellycka!

Gissa om mammahjärtat nästan brast av stolthet när det var en stolt Tilde som glatt visade upp vad hon lärt sig på fm när jag var på jobbet. Att cykla utan stödhjulen.

Knackigt gick det igår när stödhjulen var höjda till max. Idag susade hon fram. Runt runt runt runt.. Nu väntar vi bara på att ta fram Melody : )

"Jag vill vinna när jag blir stor och få ett pris"



Helt plötsligt står hon där i vardagsrummet iklädd mina golfhandskar och järnåttan i ena handen och en pinnacle lady i den andra. "Jag tänkte spela lite golf" säger hon stolt och jag känner hur jag ler lite inombords. Däremot åker hennes lite mer barnvänliga golfbag med plastklubbor fram och min järnåtta åker fint ner i bagen igen. Mycket får man leka med men inte den.. inomhus.

Nu ligger golfmattan vackert på vardagsrumsgolvet och vi ska spela till hennes stora förtjusning.
"Jag vill spela golf och träna så jag kan vinna när jag blir stor och få ett pris"

Kanske är den där pensionspengen säkrad snart ändå : )


Krimskramskli i fingrarna


Jag vet inte om det är att snön har smält undan och solens heta strålar återigen så smått böjar tina upp allt den kommer åt men det kliar så otroligt i mina fingrar att få pyssla o dona här hemma. Nya gardiner kom på plats i sovrummet till min stora förtjusning. Köket får vacker vänta då hälften av gardinerna dit har kommit..

Såg annars något väldigt fint igår som lätt fick oss att drömma oss bort och längta ännu mer. Självklart speddes även mitt kliande i fingrarna på en hel del. Det är härligt att drömma & längta när man kan se målet inte allt för långt bort.

En vacker dag sitter vi där i solskenet. Mina underbara & jag.


Är jag fin idag?

Jag har inget jobb så jag NÅGONSIN kan göra mej snygg och gå till jobbet. I regel så cyklar en ju dit & hem så det är en bekväm outfit som gäller. Så när då tillfälle ges, att man har bil till jobbet och något annat än jobb att göra på eftermiddagen, är det ju lite kul att få göra sig lite snygg. En sån dag hade jag idag.

Lagom när det är lagom att ta bilen till jobbet kommer ju den där jobbiga sista detaljen. Skofrågan. Det är ju hundra gånger enklare när man har de där sköna jeansen och bara dra på ett par sneakers o sen är man klar. Idag var det kjol och stövlar. Öppnar garderoben och tar fram det första paret, hoppar i och trippar ut till en halvt nyvaken Micke som sitter i soffan och lagom har hunnit hälla upp morgonkaffet. "Funkar det här?" frågar jag och försöker se lite söt ut. "Jo. det funkar väl" får jag till svar. Funkar... fel svar. Jag går till garderoben och river fram nästa par och trippar ut i vardagsrummet igen. "De här då?" Micke börjar se lite frustrerad ut och svarar återigen "Jo, de funkar väl". När jag återigen står jag med näsan i garderoben och plockar fram det tredje paret stövlar hör jag från vardagsrummet "Du ska ju bara till jobbet".

Men ärligt. Finns det något värre svar än "Det funkar väl" ? Är det bara det smidigaste svaret eller spelar det absolut ingen roll. Eller är det bara så att man vill ha en liten fin komplimang om att man ser lite bra ut. Förmodligen. För hade han sagt vid det första paret "Absolut älskling, vad snygg du är!". Hade jag då inte trippat ut till bilen med de stövlarna då?

Men visst. Jag skulle ju bara till jobbet.

- Fråga aldrig en kille om kläd eller skoval på morgonen. Om det mot förmodan måste göras, se då till att han har: öppnat ögonen och har kommit upp ur sängen, har druckit sitt morgonkaffe & gärna har hunnit äta både frukost, lunch och eftermiddagskaffe. Fråga heller aldrig när det är bråttom iväg.



Har vi inte fått nog nu?

I fredags städade Micke av balkongen och gjorde i ordning.
I lördags var vi ute o sprang på barmark uppe på Åsen.
Igår var vi ute och luftade golfklubborna på rangen.

Och idag. Vad är det som händer. Jo, det snöar. Ser redan hur grannens tak börjar få en mer vit färg och allt det sköna gröna ser mest kallt o vitt ut. Såg fram emot en cykeltur till jobbet men idag blir det bilen.

En får verkligen hoppas att det här är sista rycket för den här vintern.

RSS 2.0