Veckan som gick...

En vecka idag sen man stämplade ut från bygget och tog semester...

Vi har...

* Firat midsommar med lunch i Marmorbyn o grillning, crocket o övernattning i husvagnen i Vingåker
* Hoppat i vattenpölar när det spöregnade
* Städat balkongen och njutit av underbara soliga kvällar
* Fiskat med pinnar efter gröna fiskar i Marmorbyn
* Sett en liten snok
* Ätit rabarberpaj
* Spelat golf golf och mera golf
* Bättrat på brännan
* Slagit bort blommor med alla järnklubborna i bagen
* Druckit öl
* Blivit ömma om låren efter all sol
* Powerwalkat
* Gått 27 hål på en dag och tagit grönt kort
* Solat o badat vid Broby
* Ätit glass
* Tagit sovmorgon
* Varit hos tandläkaren
* Tjuvrökt
* Grillat med familjen Hoinard Eriksson
* Spenderat MYCKET tid i Marmorbyn

Fi fasen det är gött o ha vacation....

I morgon kommer äntligen Tilde hem efter fyra dagar hos pappa. På söndag far bilen full till Gotland för en vecka vid stugan.

Solsken!


Regn Regn Regn...

En regnig dag som denna är man ganska nöjd över att kunna vara inne och titta ut på regnet istället för att behöva trampa runt i det på en cykel mellan jobbena... Hade dock planerat att jag o Tilde skulle ha en skön em utomhus med varsin glass och fira att det nu var sommarlov för hennes del. Den planen gäller inte längre.. Hoppas på lite uppehåll så jag kan ta cykeln till dagis så vi kan fara ner o fika lite på byn. Bil törs jag inte köra riktigt än. Det sägs att det inte finns något dåligt väder, men jag vet inte riktigt om jag håller med. Också nöjd med att semestern är framflyttad en vecka - det hade ju varit lite deprimerande att gå på semester när regnet öser ner. Men på måndag skulle visst det fina vädret börja komma tillbaka. Hoppas det stannar hela sommaren lång..

Har donat lite här hemma. Rastlösheten börjar ha övertaget så det är skönt att synen nu börjar bli nästan bra. Hoppas på en helg med skapligt väder och att ögonen mår bra så vi kan ut o hugga lite. Det var alldeles för länge sen och mina fina golfpjux står på skohyllan nästan helt orörda. Kom på mej själv förut hur jag satt o tittade på Mickes klubbor o drömde mej bort till en solig dag på den underbart gröna golfbanan... det liksom kliar i fingrarna på mej. Det blir nog en hel del golfande under semesterveckorna. En har ju liksom ett mål att nå : )

Ikväll blir det iaf en lugn afton för två här hemma på Åsgatan. Taco står på menyn, och jag är helt hundra på att han inte kommer misstycka även om han inte har blivit tillfrågad om middagsvalet. Fira vinsten med en flaska av det röda också kanske.. Tänk om regnet hade kunnat komma då istället, det är ju ganska hög mysfaktor trotts allt. Regn ute - vin o mysa inne. Men mysa kan man göra ändå ; )

Dryga timen till lunch o lunchdejt. Köttbullar har han beställt. Min mage börjar knorra så smått så det kan passa fint. Nu tänkte jag plöja vidare på mer information om framtida projekt. O lyssna på regnet...

Nu är det bara att invänta solen... den kommer ju alltid efter regnet.


Rastlös soffpotatis..

Och så har en vecka gått. Dötid är inte bra för psyket så är det bara. Nu har det visserligen lugnat ner sig men det märks att en är lite mer rättletlig. Dödade lite tid på promenader mån o tis men dagens väder lockar inte.. soffan lockar mer. Men en får ju en hel del tid till att glo framför datorn. Drömma, längta, vilja, önska...

Tittade på solresor igår. Det lockar. Speciellt när vårat sparkonto ökade duktigt igår efter skatteåterbäringen. Hittade något idag som jag nog hellre vill ha dock.. Men, en vecka på Gotland för tre är inte fy skam det heller.

Ikväll blir det iaf lite efterlängtat tjejmys här på Åsgatan. Micke ska gå debutrunda med de nya klubborna. Jag frågade Tilde vad hon ville ha när vi skulle ha tjejmys. "Vindjuvoj, kex, apelsin, saft, jussin, äpple, banan.... " Listan kan göras lång. Vi har iaf bestämt att ikväll är sista kvällen med "Bebismuggen" som hon skulle dricka ur jämt om hon fick. Så, nu ska Tomten år muggarna så han kan ge dem till andra små barn som behöver dem bättre än stora flickor som hon... "Kanske Catjins o Pettejs ban behövej den" Hon är så rar...

Undrar vad jag tänker gotta mej med när Tilde har somnat....

Blir nog en tur till Ica innan dagis....


Ledsyn, Ja Tack : )

Det finns stunder när det är lite mer värt än annars att ha full koll på vart tangenterna sitter så man kan skriva utan att kika.. stunder som nu när allt som är mer än en decimeter bort blir dubbelt och när allt är allmänt suddigt.

Jag o Darl var till E-tuna igår så nu mår man som man förtjänar. Öm Mör Matt & Jäkligt uttråkad : ) Tänkte för en kort stund förut att jag skulle prova på en promenad. Den tanken försvann så fort jag reste mej upp ur soffan. En dusch räckte som dagens projekt : )

Var nog länge sen jag skrev  men tiden visst bara rusar iväg. Timmarna blir till dagar och dagarna till veckor. Hade en underbart härlig helg veckan som var. Långledig tillsammans med Micke fre-sön. Det var ett antal timmar vi spenderade på golfbanan under fredagen. Rangen ett par timmar o sen ut en runda. Slutade på 9p. Lördagen bjöd inte direkt på någon sovmorgon som vi kanske hade tänkt. Mersmaken efter golfen lockade till en tidig runda innan Beatrice´s dop. 8:15 slog vi ut. Lite skadad och biten som man visst har blivit tog vi för säkerhetsskull även en kvällsrunda. Best ever med 13p och, hör o häpna, 3 birdie!!! (de sista fyra hålen vetti fan vad som flög i mej..... djävulshorna o poängsugen skulle jag tro... )

Liten sovmorgon på söndag och en shoppingtripp till Norrpan med spenderarbyxorna på. Lite kläder o golfpjux till mej och ett par nya Vita pjux till Darl. Det är inte förräns man håller dem jämte förrän man ser den stora skillnaden ; )

Måndagskvällen bjöd på lite Morsdag-firande i efterskott ute i Marmorbyn med kalasgod smörgåstårta. Vet inte riktigt hur det gick till men tydligen blev det lite grillad korv efter biltvätten också... men det smakade fint det med : )

Sen.... tog sommaren o värmen slut. Golfplanerna för tisdagen o onsdagen försvann o slutade med soffläge & kramar. Vilket jag inte har ett dugg emot för kramar o mys är det bästa som finns.. saknar hans famn att krypa upp i en dag som denna.

Två timmar kvar sen kommer Tilde hem. Underbart! Även Smålandsfolket kommer upp på besök denna helgen så i morgon hoppas vi på fint väder så vi kan njuta av nationaldagsfirandet i Stadsparken med utelunch på en filt. Smhi ser dock inte så lovande ut på den fronten. Mulet o 12 grader varmt. Kanske blir en lunch ute i Marmorbyn istället ; )

Nehej.... om en skulle ta o kasta upp benen en liten stund i soffan o titta klart på tennisen. Ja, jag ser tennis. Det är fasen en skräll om ngt..

Men... sådär är det : )


RSS 2.0