Prutt = Luft + Bajslukt

" Bajs = Avföring: benämning på det som blir kvar efter födans passage och bearbetning i mag- tarmkanalen och som töms via ändtarmen "

Var en sväng förbi Åhlens idag efer jobb o dagis med Tilde och uppmärksammade bokrean vilket resulterad i två böcker till lilldamens samling: Bajsboken och SjörövarRakel och Kapten Snorfinger. Bajsboken blev en sucé, tveksam dock till om den kan konkurera ut boken som Micke hade köpt med Askungen, Snövit, Ariel & Törnrosa som dessutom innehöll sagor på med alla fyra sessorna..  Jag tyckte däremot bäst om Bajsboken, gammal eller ung, en kan nog fnissa till den vilket som :-)

En liten tur innan kvällsmaten för lite samtal med Lasse o inköp av mjölk. En novell är skriven så nu får vi se om det händer något på shoppingfronten den närmaste tiden. De vore inte så dumt inte.... :-)

Soffläge o Sängläge nästa... hoppas på att Tilde kan debutera med ett belöningsklistermärke i morgon bitti.


" bajs + jord + frö = jordgubbar
Tanterna o farbröderna äter jordgubbarna som faktiskt smakar gott... "


Förseningskassan

Blir så trött på denna jävla försäkringskassan. Borde dem inte istället heta förseningskassan?! Har det någonsin hänt att deras utbetalningar har fungerat bra o smidigt eller att man någonsin har fått prata med någon trevlig och serviceinriktad på deras jävla kundtjänst? Om det nu skulle hända, då ska jag nog fan gå o köpa mej en lott!

"Ja men du vet att vi har ju en förhandlingstid på minst sex veckor så du kan ju räkna med att vänta ett par veckor till...."

Ska bli spännande o se hur lång tid det tar innan Herr Handläggare ringer upp...

Det ska bli riktigt skönt den dagen jag går upp till heltid igen o slipper allt detta jamsande o strul med dem.


Ibland så händer det!

En sel saker tar ju sin lilla tid.
MEN....
Nu är luren ivägskickad på lagning iaf..

Det var hygglig kö på ica idag. Hade en kille bakom mej, med någon form av bokstavskombination...
" Vad gör ni här egentligen, jobbar någon här eller "
Kunde inte låta bli att småle lite av alla hans komentarer och frågor. Försökte att inte vara dömande, men kände lite obahag av att ha honom flåsande i nackhåren... Huu..

Trevlig lunch med Darl på byn. Kikade lite på solglasögon oxå, svårt att låta bli att testa vanliga bågar då i alla dess färger o former. Insåg att det är inte svårt att se lite retardent ut med rätt brickor ;-)

Fika o tjejprat hos Catherine oxå. Lillfröken sussade gott i vagnen, snacka om att känna sig dissad!!! :-)

Spånat lite på ekonomi o sånt där skojsigt... tänk att sånt kan bli så skoj o intressant.

Väntar nu på att Han ska komma hem så vi kan dra till OnOff o kika på lur ti honom. Sen väntar lugn kväll på Åsgatan med lite god mat o kanske en flaska rött. En del vanor är för bra för att bryta. I morgon väntar en liten utflykt. Trevligt.

Nehej... kramsugen är jag, dax för honom o pallra sig hem tycker jag :-)

Trevlig Weekend!!!

Underbart Väder!




Snö Sol Underbart väder. Kan inte låta bli att bli sugen på Långpromenix, pulkarace, korvgrillning, varm choklad o bullar. Det blev en mysig fm i Sjukhusparken i helgen som var. Pulka, lek, äggmackor, varm chokla & solbrickor. Även debut på Hoppis & Skuttis vilket var superkul! Där kommer vi spendera mer tid under kommande lördagar.

Jobbade kväll igår & nu väntar ledigt fre-sön. Skönt med en lugn fm, dusch & piffa, slöa & surfa. Drömma & Längta. Lunchdejt med Micke väntar nere på byn. Kanske försöka hitta ett par solbrickor ti mej oxå... känner att mina behövs bytas ut ;-) Velar över träningen ikväll, danspass, låter verkligen skitkul men en vill ju inte stå där o känna sig som ett ufo. Siktar nog på puls/bas som vanligt på söndag iaf - morgondagens pass uteblir, har visst annat o göra :-)

Dagens plan är även att lämna in den där jävla mobilfan innan jag får damp på den. Att displayen är kaiko har jag väl mer eller mindre vant mej vid, även om det är irriterande, men att den börjar låsa sig gör mej riktigt irriterad... Mhhhhh!!!

Får se om det är någon som kommer hem med en ny lur snart, han verkar visst lite sugen.

Nej, om man skulle ta o styra upp sig själv o bege sig ut i det härliga vädret....

Njuter redan av helgen :-)



Hon som längtar...



När det ena dagen är minusgrader och karateskrap på bilen för att nästa dag vara plusgrader, slask o blask är det svårt att inte längta lite extra. Det har blivit en del surfande på Vings hemsida för att sukta o spana. En vecka för två i solen i höst är bokat. Frågan är bara när o var. Det ena överträffar nästan det andra. Det är kul att spana o planera :-)

Härligt ska det bli iaf!!

Ute skiner solen. Himmlen är underbart blå. Riktigt ut o grilla korv väder. Någe grilla blir det inte idag, lunch för två här hemma sen ner på byn o fixa present till lilla Beatrice. Borde ta vägen förbi Ica o lämna in min mobil oxå som just nu är dummare än vanligt. Det slutade i att den nu ligger i tre delar - försöka starta om den om en stund kanske. Annars är det en sån här skön dag utan planer o måsten. Lite sugen på att gå iväg på Ki Box ikväll men jag var på Puls/Bas igår och ar bokat Step i morgon så jag får nog hålla mej hemma med Darl. Kramas lite o inta soffläge. Gött de med! Men det är härligt, gick riktigt bra igår på passet. Kändes att huvudet var mera med o jag längtar faktiskt efter nästa pass. Fasen - om vi ska dra till Kreta så är ju det en morot om något!! :-)

Nehej.. testa om mobilfan vill ta o funka igen. Jävla skräptelefon!

Puss o Hej!

Halvägs.

.... Trodde faktiskt inte att det skulle gå att slå igång datorn idag. En halv burk vitsås är väl inte det bästa man kan tappa på datorn? :-) En del dagar är inte de bästa eller hur brukar man säga..

Skönt som fasen var det att komma iväg till debuten på Friskis igår. Vilsen kände jag mej. Ungefär som när jag först kom tillbaka till jobbet på arbetsträning. Huvudet var inte med men det var riktigt skönt o kul o röra på sig. Vill ju så gärna komma tillbaka till hur jag kände för saker förr. Och få orken o energin att räcka till annat än jobb, familj & hemmet. Känns som att det är på rätt väg :-) På söndag är det dags för Step 1. Kul!

Smarriga Saffransbullar bakades igår kväll. Minisemlor skulle det bli - vet inte om de blev så små dock, men det blir nog kalas. Ikväll blir det bak av Hallongrottor & Negerbollar. Kalasa lite i morgon. Kanske en middag för två på kvällen, mysigt! Undrar vad det blir för middag ikväll...... ;-) En slutar ju jobba först kl 18. Får nog bli någe utan vin för om jag inte minns fel har jag bilschemat i morgon bitti.

Dax att rota fram lite varma kläder o piffa till sig. En sväng förbi affären o köpa lunch sen är det dags för möte & jobb. 9-18. Får se om det blir några snöänglar gjorda på vägen :-)


Today is the day!

Det är skönt när klockan inte har hunnit bli mer än ett och jobbardagen är avklarad, man är hemma, har hunnit äta lunch o har inte det minsta planerat. Visst finns det en del saker som borde göras här hemma men ibland får man blunda lite.. Njuta av soffläge med en filt en stund. Fortfarande kall efter cykelturen ute i snöblåsten. Innifrån ser det skönt ut, på cykeln ser man inte ett dugg..

Dagens tistel tilldelas den bittra surkärringen på afa - försäkringar.
Ett trevligt brev låg innanför dörren när jag kom hem, mest med kråkfötter & massa punkter så jag ringde upp för o fråga hur saker låg till.. dum idé. "Vad står det på första raden" får jag till svar. Tänker, shit vilken ragata men läser upp vad som står och får då till svar "Ja. Och vad står det på nästa rad" Lägg till en riktigt bitsk ton, just en sån ton som de som är "Lite bättre än alla andra" har. "Ja. Vi har ju betalat ut förstår du. Annars hade du inte fått brevet".

Vad säger man till sånna bittra människor? Har lust att fråga om katten har dött eller om det kanske bara är så att dem helt enkelt är lite missanpassade för sitt arbete. För borde man inte ha som krav för allt som rör service att kanske, men bara kanske, ha lite servicekänsla. Ett plus kanske skulle kunna vara just att vara lite trevlig :-) Hur som. Jag blir inte bitter. Men vem tycker om surkärringar?!

Dagens ros får väl bli till extra klirret i kassan som jag inte hade räknat med :-) Frökens konto fick en slant.

Kaffetarmen börjar hojta. Slänga på en kopp sen ska träningskläderna rivas ur den dammiga delen av garderoben. Idag ska jag ner o köpa träningskort vid Friskis. Min alldeles egna födelsedagspresent. Det är dags att snygga till sig. Vill ju inte att han ska behöva skämmas över mej ;-)

Nä fan. Jag är ju inte så jävla dum ändå :-)

Ka Tjing!!


... tre år kvar till 30 :-)

Då var man 27 år plus en dag. Inga nya rynkor. Inga nya krämpor. Lika snygg o het som i måndags när jag fortfarande var 26 ; )



Mumsig!!


Hade en superbra dag. En bra start med dagisdebut för tre som avslutades med en supermysig o rolig kväll med Micke, Tilde & Svärföräldrarna. Smörgåstårta & annanaspaj stod på menyn. Trodde inte barn var så förtjusta i smörgåstårta men Fröken mumsade glatt i sig : )

Gissa om Fröken höll låda... mer än vanligt. Inte konstigt att hon klocksomnade på två sekunder när hon väl kom i säng.

Superfina presenter med. Ett presentkort på floating, en het dammsugare & pengar till träningskortet.

Idag ska vi njuta av en ledig dag. Frukost står närmast, lunchdejt med Darl o Öppna på em.




Fröken med min nya Leksak : )

Magsjuka is the shit!

Feberkräks eller inte feberkräks. Natten till fredagen var långtifrån bra. Fredagen kommer jag knappt ihåg mer än de tappra försöken att hålla sig vaken o fixa med Fröken. Det blev en hel del filmtittande för hennes del..

Hu för att göra frukost, lunch o middag när man mår skit o pannkaka.
Hu för att åka till affären när man mår skit.
Hu för att ta hand om tvättstugan när man mår skit.
Hu för att försöka vara pigg o fräsch med Fröken när man mår skit.

Han sov i över ett dygn..

Bättre igår. Frisk luft o promenix. Bara matt o trött.
Han är halvt död fortfarande.

Idag är det söndag o sista dagens "vila" innan jobbveckan. Blev väckt i natt av en blöt olycka i Frökens säng. Duktig var hon som iaf somnade om inne hos sig o sov ända tills klockan var sju.

Börjar bli dags för frukost här på Åsgatan.. sen väntar affären o inhandla inför tisdagen. Tidsoptimisten har varit framme som vanligt. Skönt att jag iaf har bestämt VAD jag ska göra : )

Frulle nästa då...


RSS 2.0