Tilde till Micke när hon fick se småkraffs...

dsc_0953 (MMS)

Tilde till Micke när hon fick se småkraffset från spargrisen: 'shit! Ni är verkligen rika' Sötfrö!


Ser ni liftaren som åker snålskjuts på mot...

dsc_0946 (MMS)

Ser ni liftaren som åker snålskjuts på motorhuven? Den hängde med många mil gräshoppan.


Efter lite om och men kom vi fram till Söd...

dsc_0928 (MMS)

Efter lite om och men kom vi fram till Söderköping för lite glassigt sällskap. Två av tre bilar fortsatte även till Ljubgsbro och Cloetta. Mycket bilåka blev det idag och alla 4 njöt av bad i poolen när vi kom hem. 25 grader varmt jo jag tackar. Även farmor hamnade i plurret ikväll.. de åker till Smögen i morgon. Gissa om det är tre, minst, som är SKAPLIGT avis. Men bara skapligt.. ja. Det får bli nästa sommar..


.. stopp i strångsjö för lite mellis & vän...

dsc_0927 (MMS)

.. stopp i strångsjö för lite mellis & vänta in resten av sällskapet. Nästa stopp är Söderköping :-)


Jodåsåatt...

Jag: Go natt min skatt, sov så gott

Tilde: Go natt min patt!

Jag: Va? Patt?

Tilde: Ja... det rimmade ju, fniss fniss..

Jag: Katt rimmar också på skatt

Tilde: Ha ha... go natt min patt

Sommar Sol o Semester

Midsommarhelgen är förbi och nu är första riktiga semesterdagen snart slut. Den fick Micke spendera med barnen i badhuset då Tilde går sista veckan i simskolan. Jag spenderade några timmar på nya jobbet. Kan erkänna att det var faktiskt riktigt kul att jobba några timmar.

Tilde har även haft sin kompis Luscinia här & antalet ombyten efter vattenkrig och bad i poolen går knappt att räkna på en hand. Även vi vuxna har svalkat oss idag i den 21-grader varma poolen. Tror nästan att Micke uppskattar den mest. Iaf är han bäst av oss tre att göra bomben.

Det var två trötta barn som knoppade in ikväll. Båda i sina egna rum. Oskar har nämligen fått flytta in i sitt eget rum sedan i lördags. Känns lite konstigt men bra. Vilket stort sovrum vi fick helt plötsligt när inte vaggan står där längre..

I morgon väntar simskola & en utflykt med familjerna Rengman & Egeland/Lindström. Söderköping, glass och sol är tesagt!

Nu ska jag nog ta och hugga tag i min karl som är nyduschad o luktar gott.



Kvällsmys på altanen. Tilde leker med komp...

dsc_0919 (MMS)

Kvällsmys på altanen. Tilde leker med kompisen Luscinia & jag försöker ladda inför morgondagens arbete. Fem timmar lite drygt. I en helt ny grupp. Det ska nog gå vägen. Kl sju i morgon är det iaf dags att stämpla in.. gäsp!


'da da da da da da da da'

dsc_0912 (MMS)

'da da da da da da da da'


Doparedagen.

God Morgon!

Alla sover i huset utom jag. Jag förundras över hur stor plats man kan ta i sängen när man är endast sex månader och knappt två äpplen hög??! Jag orkade inte böka mer så jag gick upp. En liten stund i soffan helt solo med ett glas kaffe och datorn i knät är lite lyxigt en lördagsmorgon. Och eftersom att det är dop idag och lite saker kvar att dona med lyckades jag inte heller helt koppla av och somna om. Jag gissar på att nästa som vaknar är Tilde.. mormor & morfar kom ju igår när hon hade somnat och dessutom är granntjejen här så det finns ju lite som lockar så att säga..

Gårdagens regnväder tycks iaf ha bytts ut idag till en blå himmel och sol. Precis ett sånt väder som vi har önskat oss men jag törs inte glädjas riktigt än. Dukat upp har vi gjort inne på altanen "ifall att"

Känner hur det kliar i fingrarna över sakerna som är kvar att göra men klockan är lite för lite..

Tar nog en liten stund till o bara sitta.

Nu ska här göras jordgubbstårtor :-)

dsc_0908 (MMS)

Nu ska här göras jordgubbstårtor :-)


Idag blir våran kille 6 månader. Och idag ...

dsc_0888 (MMS)

Idag blir våran kille 6 månader. Och idag visade han även pappa att han kan vända sig från rygg till mage. Tiden går så fort och på lördag är det dags för dop. Det mesta är 'klart'.. nu ska allt bara styras upp. En sak i taget o andas lite däremellan så.. :-)


Oskars favoriter: majskrokar! Man skulle n...

dsc_0902 (MMS)

Oskars favoriter: majskrokar! Man skulle nästan kunna slänga in ett mickecitat 'att fråga om han vill ha mer är ju som att fråga en alkis om han vill ha en sup'. Man behöver alltså inte fråga ;-)


Premiär & Rekord. På samma gång liksom..



Redan i torsdags när Tilde åkte till Strångsjö hade vi tesagt premiärbad i poolen idag. Tanken var att vi skulle plaska alla 3 men när termometern visade på ynka 19 grader var det bara en tapper Tilde som hoppade i. Inte en gång, inte två. Men tre =) "Rekord" enligt Tilde eftersom att hon har badat kallast i år...




Badkrukorna & Badbruden



Sista dagen på dagis!

Det var en glad och samtidigt lite nervös tjej som gick till dagis i morse. Den här dagen har vi ju väntat på med lite blandade känslor. Härligt att få sommarlov. Och ett jäääättelångt sådant i år. Spännande inför hösten att börja Nollan och bli en Nollagluttare. Lite sådär att sluta och lämna de nya kompisarna som är året yngre.. men de kommer ju ikapp till nästa höst.

Lagom till avslutningsdagen har dem idag avslutningsutlflykt för alla blivande Nollagluttare. Jag har inte fått veta riktigt Vad de ska göra men en tur till slottet och mat på Joans har jag hört rycktas om. Håller tummarna för att dropparna som kom från skyn nyss var de enda på ett par timmar till.

Jag & Oskar passade dagen till ära på att ta en lång promenix. Han har nu somnat inne på våran säng så jag ska passa på att ta en dusch i lugnan ro. Undrar dock när bilden jag försöker ladda upp kommer att synas?! Det går inte undan direkt...

Den som lever får se :-)






Nu börjar det så sakteligen närma sig... u...

dsc_0884 (MMS)

Nu börjar det så sakteligen närma sig... undrar hur lång tid det tar att fylla upp 7km3 :-)


Hej Tajkon!

Det här med elen i det här huset är lite, vad ska man kalla det, ett mysterium. Lite smått tajkon. Frågan är hur de tänktes emellanåt när dem gjorde en del kopplingar..

T.ex. vill man använda lampan vid diskbänken måste man först trycka på en strömbrytare vid väggen. Eller om man kanske vill att vägguttaget vid köksgolvet ska vara igång behöver man istället tända lampan som är under köksskåpen. Och så vidare.. det betyder även att det är lite lustigt vid altanen. Förstås. Så för att kunna tända använda eluttaget på altanen (som även är vidare draget ut till boden) måste vi tända lampan därute inne i vårat sovrum. Låter ungefär lika krångligt som det är.

Hur som helst så har Micke ägnat större delen av kvällen till att försöka luska ut HUR han ska göra för att stänga av strömmen ut dit utan resultat. Varenda säkring har kollats och mer än en gång har man förundrats över hur elschemat är skrivet. Vid "vägguttag vardagsrum" slocknade inte ett enda uttag och vid "garage & ljus tvättstuga" dog hälften av uttagen i vårat sovrum.

Liiiiiite snurrigt.....


I lugnan ro

Sitter i soffan med fötterna på bordet. Radion spelar lite sådär sällskapshögt och fåglarnas sång hörs genom den öppna altandörren. Oskar har somnat om i vagnen på altanen och de andra två hemulerna sover ännu gott i sina sängar.

Jag. Jag har druckit kaffe i lugnan ro med näsan i liberoklubbsträsket. Har tydligen hamnat där på någe vänster. Klipper ut och spar koderna från blöjpaketen (som sedan blir liggandes i en hög i väntan på registrering..), våtservetterna, amningsiläggen, oljan, topsen... allt. Fast. Om man har mitt tempo med att registrera koderna så tar det ju lite tid innan man kan "få" någe. Tror jag nästan är uppe i 1700 poäng. Skulle nog haft mer men tydigen så "får man inte" använda mer än ett visst antal av alla sakerna. Det fattas en ca 100 poäng till mitt mål. Ja, för det finns inte mycke att ha, men en liten rolig figur har jag spanat in. Nästa gång så är den min :-)

Nu vaknade Oskar. Det börjar alltså bli dags att ta tag i dagens sysslor.. dusch, frukost, tvätt & sen väntar en stund i stadsparken med lite nationaldagsfirande för mej och barnen. Lite senare kommer svärföräldrarna hit. Lennart ska hjälpa oss med altantrappan och spana lite el. Vi har nämligen blivit med pool (som det tydligen heter ;) och i nuläget står det bara där och gapar tomt på vatten. Målet är ju en vattenfylld pool att svalka sig i när de heta dagarna infinner sig.

Kila ner i tvättstugan var det ja...

Fridens Liljor!

Jag har alltid blivit så irriterad över kr...

dsc_0868 (MMS)

Jag har alltid blivit så irriterad över kryddor som inte står sig.. den här gången ställde jag basilikan i ett glas med vatten i fönstret. Gissa om den har törstat efter vatten och vuxit. Nu är det hög tid för första skörden :-)


Bus med pappa är skoj! :-)

dsc_0856 (MMS)

Bus med pappa är skoj! :-)


RSS 2.0