Fröken & Frökentid

Jag tror inte att det finns någonting mer mysigt än när Tilde kryper upp och somnar i min famn. Känna doften av hennes hår, närheten, dra fingrarna genom hennes hår. De stunderna kommer allt mer sällan men det värmer mammahjärtat något helt otroligt mycket. Vi har verkligen haft kvalitétstid idag.

Trodde det skulle bli svårt att somna igår när Micke inte var hemma. Men ikke. Vaknade 02:30 av små tassande fötter. Somnade om två sekunder senare med Fröken som ett frimärke mot ryggen. "jag klappaj din kind så somnaj du snat mamma" Hur söt är inte hon.

Nästa gång jag vaknade var Fröken på väg ut till soffan för lite morgonbompa och Dora. Den klarblå himmlen och solens strålar lockade upp även mej. Ett stort glas the för att lindra halsen och även varm mjölk till Fröken som visst råkade ut för lite sympationt i halsen.. 

Åkte en sväng upp till Lövåsen på fm och köpte skor till Tilde. Ett par fina vita ballerinapjux. Även en liten runda i djuraffären och hälsa på alla djur i bur och en tur förbi Ica Nära och handla lite fina blommor till balkongen. Gula och oranga, fråga inte vad de heter, det enda jag vet är att de klarar av kyliga nätter & tycker om sol o värme.

Hem och plantera, tända grillen och luncha på balkongen. Härligt. Kan nog räkna gångerna jag var på balkongen förra sommaren på fem fingrar - nu känns den så välkomnande. Städad, fin och med lite härliga blommor. Väntar in lite varmare nätter sen blir det lite plantering även i krukorna där ute.

Eftermiddagen spenderades i Marmorbyn med lite kaffe o glass. En tur ut i skogen och titta till kojan också. Det var två lätt rosiga Fröknar som vände hem till byn vid sex-tiden för lite mat. Fröken fick välja och mcd blev valet. Utomhus förståss.

Nu har jag burit in Fröken till sin säng där hon sover sött. På tvn rullar Robinsson några minuter till. Sängläge och lite godis lockar, kanske dra igång rullen jag inte hittade igår. Patrik 1,5.

I morgon väntar en cykelutflykt för Fröken & Fröken. Kvällen är given för kramar o mys. Det är inte klokt vad jag saknar honom.. suck :-)


"Åh vilka stoja shoklabollaj"


En av lådorna två




Kvällsmat på donken. Första gången jag är med om att Fröken äter upp. Allt.

Gräsänka

Biten. Helt klart biten. Kvällarna på rangen har blivit många och det blir bara roligare för varje gång. Det är kul att lära och känslan när allt sitter är så jäkla skön. Kanske inte så konstigt att det kliar i fingrarna och att rastlösheten infinner sig ikväll. Fröken somnade innan åtta och Micke har jag inte sett sen i morse. Hemlig resa är det som gäller för honom och hans arbetskumpaner. Glasgow är tydligen målet. Spännande! Själv ska jag nog gå och plocka in en klubba från bilen och öva lite på mattan...

Mest sugen är jag att gå ut o synda på balkongen... men icke!

Det troligaste är nog sängläge och rulla igång en film. Är inte mycket för att sitta själv i soffan o glo när mörkret lägger sig utanför. Hoppas på att vädergudarna spått rätt om stor sol och värme i morgon så jag o Fröken kan plantera lite fina blommor på balkongen. En glass i solen är oxå givet....

Pussen till Darling som nu sitter o väntar på flyget..

Suss Gott..


Lektion nr 2: Järnklubbor

Satt och lyssnade på radion i bilen och ämnet var "dagens värsta minuter". En kvinna ringde in och berättade om hennes värsta stund, den på morgonen när man nyss har vaknat, kliver in i badrummet och ser sin härliga spegelbild och tänker "fy fan, det där är inte lätt att göra någonting åt" Hon hade sån där härlig självironi på tonen och menade på att "det går åt mer och mer ur den där sminkväskan och det tar längre o längre tid att försöka förbättra men resultatet blir allt mindra bra med åren"

En man ringde in om samma ämne. Hans värsta minuter var när han var pissnödig...

Snacka om kontrast!

Men, jag håller med om att det är fasen så jobbigt att vara "pissnödig" när det inte finns tillgång till toalett. Det var väl en av mina dumma frågor till Micke. "Hur gör man om man blir kissnödig på golfrundan?"

På tal om golfen så är det ut och träna ikväll, igen. Mötte Micke på stan igår så nu är klubbor och bag ("det heter för fan inte väska" - har jag lärt mej ) införskaffade. Lite roligt att Han är avis på min putter, men den var riktigt bra. Så, lektion igår igen,  på att öva puttar, långa som korta, nu på en absolut inte plan green. Kul! Även träning med järnklubborna - bollträffen börjar komma lite tätare och svingen, tror jag, börjar se mer naturlig och normal ut. Kanske jag inte längre behöver vara rädd för att se dum och vilsen ut på rangen?

Kvällens mål är att: chippa upp mer än 5 bra bollar på grean. Sen får vi se om vi behöver pannlampa innan de målet är avklarat.

Närmaste mål: avnjuta en kopp het java med Micke som när som helst rullar in från jobbet.

Lektion 1: Putta

Vet inte om man ska bli sur eller tycka synd om "Grinkärrigen". Nu har även andra fått klagomål och man börjar ju undra om det inte är jobbigt att ständigt vara sådär bitter. Att lägga all sin energi på vad andra gör och hur dem gör saker måste ju bara bli påfrestande och jobbigt. Jag tycker mest det hela bara är skrattretande..

Jag har dock lärt mej att man aldrig ska säga aldrig. När jag träffade Micke var golf någonting som för alltid skulle få vara hans intresse och hans tidsfördriv. För vad är det för mening med att gå o jaga en boll slag efter slag o få i den i det där lilla hålet... Kunde det vara kul ?! "Du får gärna komma med ut på rangen o provslå lite" hette det..

Det började smått med lite golfprat, jag som inte visste skillnad på klubbor, slag eller vad ett par är hade en hel del frågor. Planer på att åka till rangen smiddes och Micke lånade hem tjejklubbor o fyllde sin gamla bag. Mycket har vi gjort en lördagsafton förut, men aldrig stått och haft golflektion och övat på puttar på hans golfmatta. Det var kul! Kom på mej själv att jag redan natten till söndagen drömde om golf - lite nervös kanske inför att ens sätta min fot där ute bland alla, för mej, proffs. Hur ska man vara klädd? Tittar folk snett på en om man kommer i jeans till rangen? Och hur fan ser en rang ut? Hjälp..

Söndag iaf och vi åkte ut. Vet inte om det syntes hur vilse och nervös jag nog egentligen var, men vi löste ut sju polletter och gick upp och ställde oss. Ensamma. Puh! Och nu - hur fan ska jag hålla, hur står man, hur fasen gör man... "Kom ihåg barhänget, rak arm, titta på bollen..." Men visst fan kom bollfan iväg till slut och mer än en gång. Och visst var det kul! Har lärt mej nu att jag inte behöver försöka slå ihjäl någon med klubban och att jag inte behöver hålla så hårt i klubban som om det gällde livet. Visste för mitt liv inte att man kunde ha sån träningsvärk i fingrarna, eller i armarna heller på det viset.

Men för att vara första gången vi var ute och Fröken Anna höll i en putter på en green var det väl helt Ok att gå runt på 25 slag på 9 hål va...

Impulsivt kanske, men igår vid sju var det Hon som började på kursen Grönt Kort. Genomfrusen och med blåa läppar åkte vi hem, tre böcker att läsa och med läxa att öva på puttar.

Jag har just antagit mej min senaste utmaning... kul som fan! :-)

Helgpasset väntar..

Vilken härlig start på dagen. Tittar ut o hela himlen är precis blå och solen skiner. Härligt! Micke har nog precis rullat in på jobbet, Tilde bakar en kaka och jag har just hällt upp morgonens kopp med java. 70/30. Ja, 70 kaffe och 30 mjölk.

Ledig igår och idag väntar jobbarkväll. Och helgpass. Det lilla som muntrar upp är väl det fina vädret. Någonting jag saknar är lediga dagar med Honom. En sovmorgon. Det får bli nästa helg som inte riktigt blir som planerat men säkert bra ändå :-) Hoppas på att halsen slutar kännas och att ingen förkylning bryter ut för det skulle inte kunna komma mer olägligt än nu.

Nu börjar frukostklockan ringa. Åka till dagis kl elva sen kanske ner på byn o leta batteri till stegräknaren. Dags att tömma koppen o bege sig ut i köket....

Räknar dagar

Klockan har inte hunnit bli 8.30 och redan känns det som att halva dagen har passerat. Eller är det bara morgongruset som hänger kvar? Klockan ringde vid 6. Upp, kaffe, dora & frökenfix. "ja vill inte ha dem däj fula" säger hon om sin nya fina mimmitröja som hon senast för några dagar sen tyckte var "sååå vackej" Trotts, jo tack. På med kläderna iaf i lugn o ro och titta klart på bompa.

Lovade Tilde igår att hon skulle få cykla hem från dagis idag när det var kort dag - ett löfte som blev lite svårt att hålla då skuffen var fylld till bredden med vinterdäck men inget problem om inte går att lösa. Tack Darl! Nu är Fröken på dagis och cykelnt står stolt parkerad utanför. En dusch och sen väntar Clean Car och lite bilvård för min del. Fikadejt hos familjen Hoinard Eriksson, lunchdejt här hemma med Darl & en utflykt på em med Lollo, Ebba & Alexander. Det är härligt med lediga dagar :-)

Hoppas på lika fint väder som igår. Stor sol & varmt varmt varmt. Väntar på att bondbrännan ska ta sig....


Bubbelseende..

Den som påstod att vårdköerna var korta och att den regeln om att få en tid efter tre månader eller vad det nu är har fel eller så ljuger denna. Det var i maj förra året jag besökte ortoptisten här i byn och skulle då få, runt årsskiftet, en op.

Nu. Äntligen. Kanske det är dags. Vi ska till Tuna på förberedande undersökning idag så en har fått ha på sig mupplappen de senaste dagarna. Hoppas på att slippa lappen för gott - det är lite otäckt när det känns som man just klivit ur en karusell när man tittar åt sidorna, eller att ha en rubbad känsla för avstånd och vad som är rakt eller ej.

Hoppas nu verkligen på att tiden nästa vecka blir av.

Har annars haft en riktigt härlig påskhelg. Ja. Jobbat tor, fre o lör iofs.. men påskmiddag hos svärföräldrarna i söndags & slappardag igår med städning invändigt o på balkongen. Picknick ute i gräset medan Fröken flängde runt på cykeln. Premiär också för o äta ute på balkongen. Lite kyligt men det känns att våren o sommaren är på intågande.. Härligt!

Undrar vad dagen bjuder på för bilväder... kanske man hinner lapa lite sol. Något som är säkert är iaf att det verkligen är hög tid, om inte mer, att fixa ett par solglasögon. Kräsen? Nej.. Det råkar bara vara så att det inte finns sånna jag vill ha.. :-)

Tuna nästa nu.. Tjohopp!!


Rise N Shine!

Förr... när man var ung, och hade sovmorgon o ledig dag kunde man, utan minsta problem, sova till MINST tio. Nu, på äldre dar brukar en sovmorgon på en ledig dag vara till ungefär åtta. Om man har tur...

Micke var uppe med tuppen i morse. Premiärrunda på golfbanan. Jag snubblade ur sängen vid åttahugget. På med kläder, plugga i lite musik i öronen o sen ut o trampa. En timmes rask promenix. Skönt! Men jag insåg snabbt att jag behöver se över mitt utbud av musik i mp3spelaren. Hur kul är det att ut o hurta till en ballad?! Det blev ganska många tryck på spelarn..

Har plockat i ordning, röjt ur garderoben på papper o sånt som ska till återvinningen & satt igång tvätten. Nu väntar en välbehövlig dusch o fräscha till sig lite. Vänta hem Micke & äta lite. Sen blir det Strångsjö & hämta Fröken. Härligt med lite en bonusdag eller två :-)

Undras om man skulle ta o klä påskriset idag tro... det har iaf kommit finfina knoppar. Vilken dag är det föresten påskkärringarna flyger iväg & vilken dag är det man brukar ge påskägg?! Det är ju lite för många dagar för o hålla koll.. :-) Kanske det kommer påskkärringar ti jobbet även i år..


Its a new day




Gårdagens fina väder o sol lyser med sin frånvaro denna gråa muliga torsdag. Hittade dock dessa fina Vårtecken igår utanför huset.

Gårdagen bjöd på allt utom luriga hyss. Nu vet vi att man inte får köra över en spärrlinje samtidigt som man gör en "dum" omkörning... Kanske var det för att jag var sådär velig om jag skulle dricka vin o få skjuts eller om jag skulle ta bilen själv. Hur som så smakade vinet bra till maten :-)

Frukosten smakade bra även den - den nya sortens. Träningsvärken i mina ben tycks börja avta iaf, skönt! Löpardebuten får i år är avklarad och det kändes att det var några månader sen sist. Lyckades ju dock köra samma runda på samma tid o de var gött! Dagens uppdrag är att fara ner på byn innan jobbet o shoppa kläder åt Fröken.

Ps.... dag nr 19 idag :-)

RSS 2.0