Med hela huset för mej själv...

Torsdag och sista dagen för Fröken på Pandan. Hon blev bjuden dit för en heldag eftersom att det skulle nalkas biobesök på bibblan under dagen och jag skulle slippa åka dubbelt upp till stan. Med andra ord sitter jag här hemma i huset helt själv och det känns tyst och konstigt.. men jag är inte orolig att bli sysslolös inte. Än finns det kartonger att tömma och gardiner att hänga upp. Men prio idag får bli Tildes rum när jag inte har en viss Fröken i hälarna så jag får fria händer.

Efter jobbet blir det premiär för Tilde i badhuset på deras Plask & Lek. Spännande!

Nu tänker jag kravla mej ur soffan, sätta på lite musik o försöka göra lite nytta innan det är dags att fara in till stan.


Tjao!


Kvällsmys framför brasan. Me like! ...nu ä...

20100926661 (MMS)

Kvällsmys framför brasan. Me like! ...nu är det bara ett glas rött o lite choklad som saknas ; )


Önskar jag hade ett...


... Trollspö.

Så jag kunde vifta med det och säga några magiska ord och så *vips* var allt vad det gäller flytt och sånt avklarat. Städningen var klar och det skulle bara vara att slå sig ner i soffan i gillestugan vid en öppen brasa o mysa.

Det vore härligt.

Mindre härligt är väl att flytta när man är höggravid och har foglossning. Inget som jag någonsin kommer att rekomendera någon eller göra igen. Det är tur att jag har en underbar karl.

Ikväll är sista kvällen som icke husägare. I morgon hämtar vi nycklarna till huset och påbörjar flytten. På lördag sover vi där första natten alla 3.

Det är en konstig men jäkligt skön känsla..

Nu är det bara det där trollspöt som fattas.

I Valet & Kvalet

Dagarna kvar till valet börjar ta slut och hysterin blir allt större. Eftersom att jag inte är helt säker på hur jag ska rösta än gjorde jag aftonbladets eget test.. Piratpartiet fick jag som det parti som låg mej närmast. What a f*ck tänkte jag och började jämföra mina resultat med piratpartiets. Borde ett parti som har svarat "ingen åsikt" på 24 frågor av 30 få jämföras med någon som har svarat på i princip alla frågorna?!

Läste lite på de andra partierna med och kunde lätta hjärtat med att det inte alls är piratpartiet som är det rätta för mej.

Blir nog till att fundera en liten stund till....


Nedräkningen har börjat..

Nu är det inte mindre än 17 dagar kvar tills vi får nycklarna till huset och börjar med den stora flytten. Berget med packade kartonger börjar närma sig taket och skåpen blir allt tommare. Han är snabb med att packa. Jag är väl som tjejer är mest.. nostalgiska. Det ska tittas, funderas och kännas innan det hamnar i spara eller kasta-högen. Skönt att både vinden och källaren är rensade och klara.

Åkte förbi Viala lackering och tittade på färgprover till köksluckorna. 3000 kulörer har man tydligen att välja mellan. Vanligast är dock "stockholmsvit" som de kallade den och jag tror den leder även vår topplista så här långt..

Har även fått måtten på köksfönstrena så nu ska hissgardinen o panellängderna beställas.

Om 17 dagar är vi husägare!


Skogens (svarta) Guld

Lördagens fångst blev 4½ påsar med blandade härligheter från skogen. Svart o röd trumpetsvamp, gula o höstkantareller samt lite fingersvamp. Nu har Darl lagt bla en sådär 13 stora påsar med svartisar i frysen och en låda är åter full med gottigheter.

Köttfärslimpan med svartsvamp igår var fantastiskt god!


RSS 2.0