Ibland så händer det!


TACK!!!

för en bra o trevlig service utan tonen "du är tjej o kan ingenting om telefoner"-stuket.
Det ÄR kul o ringa kundsupport när man får ett bra bemötande. Det brukar ju dock inte hända så ofta..

Observera att detta Inte gällde Tele 2 som är kassa i sin kundservice. Slussar runt en som en boll o nästa man kommer till skickar en vidare o innan samtalet är över har man fått prata med minst fem stycken, fått tre olika telefonnummer om vart man istället ska ringa och blivit halvt idiotförklarad.

Tacka vet jag killen vid Nokias support.

Nu är det jag som ska kila ner till en av byns Nokiaförsäljare o lämna in min lur för nu vet jag precis hur jag ska göra.
Det är visst bakgrundsbelysningen i displayen som släcks så fort jag öppnar gallerit eller någon bild.

Vore ganska skönt om jag kunde få använding av bilderna i luren utan att behöva kasta över dem på datorn.

Ibland så händer det! : )

Njuter av en ledig dag!

Ledig dag men uppe med tuppen. Vad är inte mysigare än att bli väckt av Honom på morgonen.
Besökstid hos sjukgymnasten idag oxå. "No more pulkaåkning for u". Det är visst en disk som inte är allt för pigg o fräsh & pulkaåkning rekomenderas numera inte. Jag som ÄLSKAR att åka pulka... Dock vet jag inte om gårdagens värk är värt pulkabacken. Jag får väl helt enkelt nöja mej med att vara den som släpar upp pulkan o hejar på. Varm choklad får man ju även om man inte åker : )

Svängde förbi byn oxå på vägen hem. Dem hade ju halva priset på all julbelysning vid Hemtex. Självklart fanns där ingenting kvar, kanske lika bra för min nya budget som jag så fint har gjort. Hittade dock en helt underbart fin tomteklänning till Fröken. Det är ju snart lucia och tomte var önskemålet i år till min stora förtjusning.



Jag vill oxå vara tomte.. finns det inte heta tomteklänningar för vuxna?!

Eftermiddagen blir iaf lugn. Minsta möjliga. Darl kommer hem på lunchen. Förråden är ju minsta sagt påfyllda efter gårdagens storhandling så ngt måste jag väl komma på o fixa till oss o äta. Ikväll är det glöggafton i Marmorbyn. Det blir lugnt med vinandet för mej dock - jobba 7.15-15 i morgon. Puuuuuuuh! Vet inte när jag gjorde en så lång tur sist..

Känns som resten av veckan är fullplanerad. Lite tid att andas oxå kanske ?!

Hög tid för kökstjänsten snart.. först, lite soffläge!

Psssssssst.... nu är det bokat!!! : )

L som i Ledig




- l o v e l y  -


Vintervitt ute & Minusgrader. Skönt att slippa sopa fram bilen ur någon snöhög o skrapa rutor en dag som denna. Lediga både från jobb & dagis. Lutar åt en skön fm inomhus med lite kaffedrickande med Fian & em på Öppna förskolan.

Längtar efter lördagskvällen.
Han ska ut o äta med jobbet ikväll.
Glöggafton för mej i morgon med de goa arbetskamraterna.
SPA-afton @ Emmas på fredag.
Marmorbyn på lördag.

Lördagsafton för 2 ser jag fram emot : )

Söndagen är oskriven..

Nu väntar frukost, varm dusch & bara vara.. skööööönt !!!

Muk Snö!

Gissa om Fröken var lycklig när hon klev ut genom dörren i morse o såg all snö!
"Ååååååååh.... muk snöööö mamma!!!"
Kan tänkas att det blir en tur med pulkan i em om inte blåsten är för påtaglig. Det bästa är ju när man får komma in i värmen igen o göra lite kaffe o varm chokla  : )

Har haft en lugn o skön helg.
Middag hos C & P i lördags. Mys med Beatrice förståss o supergod laxfondui (hur stavas det egentligen?!)
En skön söndag med sovmorgon till halv nio, nybakade scoones, städdag, promenix & trevligt middagssällskap på kvällen.

Det var nog fler än tre som klocksomnade igår.

Har varit vid sjukgymnasten precis. Läget var inte som första besöket men sådär halvbra. Det är alltid lite otäckt när han "hoppar" på mej.. men skönt ett tag efteråt. Inväntar de kära arbetskamraterna nu för lite prat o kaffe. Jag är ju ASHUNGRIG!! Ett besök hos henne & ett städ sen blir det till att plocka upp Fröken o sen hemfärd.

Längtar redan efter Micke.
Han är verkligen helt underbar!

Mycket prat och planering har det blivit under helgen... guuuuuu vad jag längtar till december!!!

Hög tid för kaffe nu..

sen blir det snöänglar & pulkarace!

Snuskig Fantasi ?!

Är det bara jag som har snusk i tankarna när jag läser den här rubriken ?!!?  : )



Minus fyra grader ute. Fröken har nyss åkt till dagis och Han till jobbet. Jag hade planerat ett träningspass denna fm men det lutar åt en vilodag istället. Tid är bokat hos sjukgymnasten, tills dess blir det till att vara lite försiktig tror jag..

Ikväll har Fröken bokat Fredagsmys vilket innebär Soffa, Filt, Film, Pyamas & Fruktis. Kanske ett glas vin till oss vuxna efter åtta inte vore så dumt. Det är ju Idol ikväll för sjutton!! : ) Det börjar bli jämt. Undrar vem som får åka ut ikväll. Jag har nog ärligt, aldrig följt en Idol-säsong så som jag har följt denna. Varning kanske ?! Men dansbandsslaget har jag ju iaf inte fastnat för så det kanske inte är någon fara än.

I morgon är det Lördagsmys hos familjen Catherine & Petter. Herr Eriksson fyller ju år i morgon!

Börjar bli hög tid att hoppa i duschen här. Idag är jag lat. Kanske en lunch på byn vore mysigt en vinterdag som denna? Skulle behöva gå o kika efter ett par riktiga vinterpjux åt Fröken oxå. O strumpor. O vantar. Listan tar visst aldrig slut... : )

Njut! Nu är det Helg!!

Pulkarace & Snögubbar

Onsdag o lillördag. Det var många härrans år sedan en var ute en onsdag. Är nog knappt så jag minns att det har hänt = ) Kommer ihåg vinkvällarna som jag o Ericah brukade ha innan barn, hus o vuxensaker. En bit mat, en box med vin o såklart en hel drös med låtar från Fame Factory så var våran kväll given. När vinet hade börjat göra sitt stod vi där med varsin mobil som microfon o sjöng vackert med i texterna. Eller varför inte den gången vi skulle baka pepparkakor och efter halva degen för länge sedan tröttnat - en osthyvel funkar fint! Och så får man sådär härligt heta "Kebabflarn" som smakar pipparkakor oxå = )

Det är kul med minnen från förr.

Det är härligt att leva idag !!

En tur på gymet har jag avklarat idag. Det var tungt och tog emot. Desto bättre känns det då när man då har masat sig dit och gjort bra ifrån sig. 20 min crosstrainer + 20 min löpband. Det tyckte iaf jag var bra en dag som denna.

Ett besök på Öppna förskolan likaså - börjar bli standard på onsdagar. Det är kul! Bus o lek för barnen o lite vuxenprat oss mammor emellan. Marken var vittäckt när det var dags att fara hemåt för matlagning & kvällsbestyr.. Ett par varv med pulkan & en snögubbe han vi med innan det var dags att gå in i värmen.

Nu är det lugn kväll på Åsgatan. Bara Han o Jag. Mys!!!






Vår bästa tid är nu..

Snart har jag förbrukat en timme inne i lokalen. Visserligen sitter jag hellre här inne i värmen än ute på en cykel o flänger runt mellan brukarna.. Men. Det börjar bli aningens segt nu. Seminarium "Vår bästa tid är nu" på fm och flänga runt med workarbilen på em. En inte allt för stressig dag med andra ord.

Ute är det riktigt skitväder! Såg nästan ut att vara lite regnblandat regn tidigare idag.. Soffan lockar ju en hel del dagar som dessa! Tror bestämt jag ska kasta upp de långa en stund när jag kommer hem o bara softa : )
Bara för att jag kan!!

Tittade (till min egen stora förvåning..) på fotbollsgalan igår. Om jag var tvungen att välja mellan att kunna gå snyggt o vara kvinnlig eller kunna springa fort som satan skulle jag välja det första alternativet. Lätt!! Nog för att dem är bra på det dem gör - men var fan var dem kvinnliga ?!!? Goda kakor hade jag iaf bakat kvällen till ära : )

Ikväll ska vi åka o fira Mickes syster som fyller 27. Ska bli kul o se hur dem bor. Hoppas på att värmen får vara kvar en bra stund till så vi slipper åka hemåt i halka o snö.

I morgon är det ÄNTLIGEN onsdag o Fröken kommer hem! Träning är bokad på fm och öppna förskolan på em. Nu närmast tänker jag iaf packa ihop o gå hem. Vet inte hur dem har planerat den här dagen då det inte är en käft kvar när jag gått hem - nästa kommer först om en sådär 40 minuter. Well... time to go!

Soffläge nästa!!

På Plus!

25 min crosstrainer + 20 min på löpbandet

Idag ligger jag på Plus : )



Fruktis -> Dusch -> Köksstök

Kom hem nu Darl.. !! : )


Måndagendensjuttondenovembertjugohundraåtta

Riktigt härlig novemberdag. Blå himmel, kallt & fint väder. Gårdagen spenderades dock inomhus - nerdragna persienner, tända ljus & soffläge med Honom o täcket. Var det någon mer än vi som såg att det kom lite snö igår ?! Dock försvann den väl lika fort som den hamnade på backen.. Nog för att sommaren o våren är den härligaste årstiden, men hur kul är det inte med massa snö & pulkarace ? En thermos med varm choklad är ju givet det med!!

Hade en jättetrevlig lördag med Cia som fyllde 30. Rolig musiktävling av Sussanne - det ÄR svårt att komma på vilken låt det är när den är översatt från engelska till svenska o man bara får höra en liten snutt. Men. 2a kom vi iaf Team "Anna Micke Cia & Maria" Det ni!

Duktig sovmorgon tog vi iaf igår. Minsta möjliga är jädrans skönt ibland. Hemmagjort pizza var inte heller igår. Träna blir det om ett litet tag. Till skillnad mot förra veckan är jag faktiskt riktigt sugen på att gå o svettas ett tag. En timme sen är det dax! Blev ju lite bortskämd med att lunchen var klar när jag kom hem från jobbet. Tack Darling!! : )

I morgon blir det ev en tripp till Eskilstuna för lite födelsedagsfirande.
Ikväll blir det visst fotbollsgalan på Åsgatan. Tidigare ryktades det om den senaste Indiana Jones filmen, men kaffe, tv & sällis är inte dumt det heller : )

Dags att slita på sig träningskläderna o räkna ner.... skulle vilja ha lite mer musik i mp3:n men..

Fridens Liljor!


Va e de för en dag . . .

Har just gjort mej lite vacker o sitter här troget o inväntar Fian. Ikväll är det 30-årsskiva hos Cian. Frukost @ Forssjögatan, shopping på byn, bowling (utan glass..) & en lunch på Rhodos har vi hunnit med idag. Ikväll är det Mat & Umgås hos Cia som gäller.

Påsen är packad o maten står i hallen. Mitt ögongodis står i duschen....

Nehej... laddad är jag. Han likaså snart kanske. Nu får Fian komma.

Ikväll blir det partaja!!

Pussen Puss!

1 - 0



Nyss hemkommen från träning. 40 min på crosstrainern + rumpa & rygg. 1 - 0 till mej : )
Kastades in på facebook o hittade den här sköna bilden från Invigningsfesten i workarlokalen....

Ibland är det svårt att göra annat än att Le.

Bjuda på sig själv är bra. Skratta med andra är roligt. Det där var en jäkligt lyckad afton!

.... Inte undra på att Laggarhultsgruppen fick namnet "Hinken".

" där vi är är det alltid bäst "

Next:
Dusch - >Lunch -> Tvätta -> Stryka gardiner -> Andas!

Är du lycklig nu..

Ledig torsdag & redan uppe.
Men vad är inte mysigare än att bli väckt av Honom innan han går till jobbet ...

En del vanor är lätt att fästa sig vid. Som att få vara två. Morgon och kväll.
Det här är Underbart! Han är Underbar!
Han får mej att må så jäkla bra!!

Längtar till december.
Längtar efter Jul & Nyår.

Julklapp var det ja... 


- lever livet leende -








F som i Fantastiskt!

Måste erkänna att det luktar sjukt gott här på Åsgatan...  Doften av Kaffe & Ugnspannkaka är inte att underskatta! Har visst blivit lite bortskämd av att ha lunchdejt mest varje vardag av Honom. Hellre fläskfilé tillsammans än gröt ensam eller hur var det ?!!?

Har haft en helt underbart skön helg.
Pyssel & Dop i lördags. Träning & Middagsdejt i Marmorbyn i söndags.
Idag har första riktiga arbetsdagen rullat.. gick kanoners!

Det verkar visst flyta på duktigt bra med allting just nu : )

Nepp.. nu får han komma. Jag är ju ASHUNGRIG!!! O kaffesugen...


s a k n a r



H o n o m . . .


Trolldeg

Du behöver:
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl salt
  • 1 msk olja

Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingridienser.

2. Knåda degen en stund med händerna (den kan verka torr men tillsätt ej mer vatten).

3. Om degen känns torr så ta lite matolja i händerna och knåda vidare.

4. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1 timme innan du börjar att jobba med degen. 

Vi gjorde fina saker i Lera förra veckan på Öppna Förskolan... fick mej att tänka på när man var liten och fick leka med Trolldeg... gissa vem som tänker slänga ihop en sats innan det är dags att fara till dagis. Mellis o Fredagspyssel väntar.
Fixa färg så vi kan måla våra "gubbar" i morn med.

KULIGT!!!

Fridens!


Gamla Griniga Snåla Gubbar

Tyst o nästan tomt. Har just nattat en liten envis dam och Han är o tränar. Det var visst inte okej att bara jag hade varit iväg o rört på fläsket idag : ) Har fixat med kortet nu oxå så nu är det bara o träna på. Igen.

Hade precis besök av värden. Min ena persienn a´la solfjäder i sovrummet har nu tagits ner för lagning. Försökte även tjata till mej persienner till Frökens rum men "det är ingenting som blir av före vintern iaf..."
S som i Snål !!!!!!

En del är nog så snåla att dem gråter när dem skiter!!

Sjukhuset på Tvn nu. Utbudet för kvällen är väl lite sådär. Men. En kväll med lite the, soffa o mys slår ju en kväll med Tv-tittande. Lätt!!

Nehej... svänga ut i köket o koka ihop lite the. Med honung, för halsen.
Pipparkakorna i köksskåpet lockar. Jag kan stå emot, jag kan jag kan, jag KAN!!!
- hrmm... -

I morgon är det iaf Fredag. En fm´s jobb sen är det Helg som i H!

Ka Tjing !!

Seven Weeks

WoHoooo . . .

Äntligen har jag masat min fläskiga röv tillbaka till Hälsogymet för lite träning!
Med fler ner än upp & med energi som knappt räckt till En känns det som att saker är på väg åt rätt håll.
Big Time!
30 min på crosstrainern & mage + rumpa blev dagens pass. Måste dock ner dit idag o fixa mitt kort då det visst inte funkade så värstens o någon stackare fick hälpa mej in. Det blev nog en del tysta ramsor där innan jag kom in o igång.

Soligt o blå himmel idag. Sånt där riktigt härligt höstväder som man egentligen ska vara ute i o njuta av doften av grillad korv & varm choklad. Utflyktsmys! I annan dag... Idag väntar lunch med Finaste, hämta Fröken på dagis o åka till Catherine & Beatrice för en fika o lite bebismys. Det är svårt att inte bli sugen med en sån liten Sessa i sin närhet.

Helgens planer blev ändrade. Trist & Tråkigt men sådär är det.. det kommer fler tillfällen.
På lördag ska vi iaf på dop jag o Fröken. Ner i morgon kanske o leta doppresent vore inte en allt för dum idé.

Närmast hög tid för en dusch för den ofräsche. Snart är det lunch. jag är H U N G R I G ! ! ! ! ! ! ! : )

- Kär Glad & Lycklig. Riktigt Lycklig -


Fotbollsafton Kaffe Pipparkakor & Heminredning

Fotbollskväll på Åsgatan. Mest för Honom då. En annan sitter ju här med en tom kaffekopp o ett gäng skräppapper från några After Eight o en tom förpackning pipparkakor. Gott var det! Han ville ju inte ha så en fick allt det goda för sig självt..

Sitter o spanar lite på Ikeas hemsida. Det ska visst bytas ut lite möbler här inom en inte allt för lång tid.
Jag har ju varit två vändor på tippen o ytterligare en vända får det visst bli. Rensade min garderob för att få plats med lite nytt... blev visst en ganska stor hög med sånt som jag aldrig någonsin kommer att vilja ha på mej någonsin igen. Ibland undrar man ju VAD man tänkte på när man införskaffade sig en del plagg... ungefär som man funderar på VAD ens föräldrar satte på en för plagg när man var liten. Plysch var visst hett. Kanske för att man fick ärva vad vet jag. Inget ont om plysch dock iofs, råkar kanske vara så att Fröken har ett plagg eller tre i sånt där mysigt materiel hängandes i sin garderob..

Det är kul att planera. Tittat på lite byråer o lampor o stuff. Känns som det kommer bli ett ganska välfyllt lass från Ikea-shoppen. Najs! Det är mycket som blir roligare på två!

Har bokat in en tidig julklapp oxå idag. På måndag kommer fönsterputsarn! Fasen va gött!
Och nej, det är inte för att jag är lat utan för att mina fönster mest är tunnare än tunnast så jag inte törs putsa dem själv.. o Ja, det är jävligt skönt att någon annan gör det jobbet. Det är värt varje peng!

Nej.. sitter här o väntar på att den där fotbollen ska ta slut så man kan få lite sällis..
Han sitter mest här o vrålar om vartannat. Verkar inte gå riktigt som han vill.
Själv har jag mest svårt att låta bli att sitta här o småle åt hans enorma engagemang i matchen... joråsåatt ; )

Hög tid för dusch... sen natt.
I möra är det jobb, lunchdejt, öppna förskolan & kvällsmys med Fröken o Honom.

Jag är lycklig !!!!!!

StorRens!

Man mår bra av att göra goda gärningar.
Idag har jag varit på Röda Korset o lämnat in en hel del barnkläder o skor. Det har varit duktig storrensning här på Åsgatan - Två vändor på tippen och Sju kartonger står staplade i hallen i väntan på vindsförrådet.
Fler lär det bli.. Frökens alla kläder, leksaker & bebissaker.

Samtliga garderober i hallen samt den i Frökens rum är numera städade o snygga.
Även balkongen har fått lite rensning o även den fri från skräp.
Nästa projekt är min gräsliga garderob. Den ser verkligen ut som kriget!!
Det är dax att göra lite plats på hyllorna..

Kollade i Ikea-katalogen igår. Lätt att låta fantasin skena iväg om hur man vill ha det o så.
Jag vet precis vad jag vill ha & det känns helt fantastiskt bra!!

Oups..
Tre timmar tills Han kommer hem. Jag har lite att göra så att säga..
Garderober & Skåp. Bäst att sätta igång!

Ikväll åker vinterdäcken på. Två nya är inskaffade.. för säkerhets skull.
Han är snäll som hjälper mej.

Nehej. Röja var det.. på med musiken & sätta fart.

Längtar & Saknar!


Busfabriken & Barnkalas

Tre dagars ledigt rusade som vanligt förbi.
En helg med mycket Upp o Ner.
Bäst var Söndagen & Busfabriken. Kalas för Melvin som fyller 3 år idag.
Det var debut för oss vid Busfabriken - hur bra som helst!! Dit åker vi garanterat igen!
Fick ju desutom en ny kompis : )


Kalasgänget


Hej Kompis!


Hela Havet Stormar i Bollhavet



De ä bar o åk!

RSS 2.0