Innedag

Vaknade av telefonen kl sju.. det blev tidigare hemkomst för Fröken än väntat. Kräks o förkylning.. gissa om jag o Micke sprang ut i köket för intag av varsin "grabbnäve" av vitpepparkorn i förebyggande syfte. Tror dock "peppar peppar" att det var förkylningskräks eftersom att frukosten o två muggar dricka ligger kvar i den lilla magen. Varm, hostig o snorig är hon dock. Blir till att vabba i morgon. En helt underbart bra karl har jag iaf som har varit på både Apoteket o Life o shoppat lite nödvändigt. Snälla svärmor har oxå varit förbi o lämnat lite blåbärssoppa. Så nu ska vi väl kunna kurera o bli pigga o friska : )

Film nummer två rullar. Askungen har vi avklarat o nu är det Sjöjungfrun. I kylen ligger den härligt rosa trolldegen till eftermiddagens pyssel. Det gäller ju att hålla sig sysselsatt innedagar som dessa. Mjukisbralla är det som gäller idag.

.... det ska iaf bli spännande se vad effekten blir : )

Film nästa...


Kapitalist Javisst !

Inte ens 30 timmar han bilen vara ute på Blocket förrän den var såld. Jisses! Jag trodde det skulle vara svårt att bli av med bilen, verkar ju vara sånna tider, men inte. Nu har vi en bil här på Åsgatan. Cykel till jobbet blir det framöver.

Skönt att gå hem med plus : )

Söndagen har varit skön. Sovmorgon, kaffe på sängen, rostas & juice - det är söndagsfrukost!! Eftermiddagen spenderades vid Norrpan o Maxi. Frökens julklapp är bytt, min låda ganska bra påfylld & nu har vi varsin ny liten mp3-spelare. Självklart valde jag den rosa! : ) Skönt att ha lite musik i öronen när det blir mer promenixande hädanefter. Kul o strosa lite på Mio oxå. Det finns ju en hel del snyggt, ja, inte bara krimskrams då förståss. En liten kasse råkade visst oxå komma med även därifrån. En helt underbar sådan!! Invänta att musiken har flygit över till spelaren så datorn kan stängas av o slås ihop.... Jag är sugen på att krypa till sängs!!!! : )

Dags för täcke o Kudde.

Natt o Natt : )

Pärla Säljes.



Då var det gjort. Bilen min är ute på annons. Håller tummarna för att någon vill köpa min pärla : )

Annonsen kanske är ett resultat av min rastlöshet av att vara hemma o mindre pigg o fräsch. Gick hem igår efter halva dagen o blev hemma idag. Mindre pigg o känner mej lite smått överkörd. Mosig o fräsch. Skönt med två dagars ledigt o kurera lite till. Skulle behöva städa ur bilen egentligen...

Well.. darl kommer snart hem på lunch. Borde masa mej upp ur soffan, kamma till mej o fixa lite lunch. Frisk luft, jag behöver verkligen frisk luft. Frågan är bara hur långt jag skulle orka innan jag skulle stupa med huve före...

Huuuuu... : ) Ibland får man tycka lite synd om sig själv trots allt.

Hemmadag

Fm började lugnt o skönt. Huvudvärken kom krypandes. Den härliga matta känslan likaså. Alvedon hjälper väl sådär. Det är visst på fler ställen det är sjukstuga. Skönt att det var en ledig dag så man slipper gå på jobbet o må sådär halvdant.

Inget öppna förskolan. Inget Fiafian. Gör ett bra försök i att kurera. Lite film. Lite sagostund. Lite "dega". Lite lek. Nu tittar vi lite på Askungen. Den Lilla sjöjungfrun byttes snabbt ut av Fröken.. kan tänka mej att Askungen är lite lättare o förstå oxå.. Skönt med lite soffläge för två trötta tjejer idag..

Var bara tvungen att dela med mej av dagens resultat av när kreativiteten är som bäst!



för den med lite kass fantasi & dålig syn....
Ja. Det är Ariel : )

Efter tisdag kommer fredag

Har insett att jag nog är lite veckovild, trots allt. Igår önskade jag trevlig helg till en av våra pensionärer i samma sekund insåg jag ju att det var mer än två dagar till helg.. 
Idag när jag kom ner i tvättstugan insåg jag att jag trodde det var onsdag igår - hade ju bokat upp ons & tor och börjat tvätta redan igår. Ja. Det är väl bara att inse att veckodagarna är inte min starkaste sida. Däremot längtar jag efter lördag o rostat bröd med juice o kaffe. En liten shoppingtur för två ska det oxå bli. Skönt o få komma iväg en stund..

Idag är vi lediga, jag o Fröken. Lilla Sjöjungfrun II rullar o jag ska ta en välbehövlig dusch. En lunch för tre o ett besök på Öppna förskolan blir det på em. Ikväll är en ju bjuden till Fiafian för lite mat o sällis. Hoppas på att vara pigg o fräsch - känns som det är någe skit på G. Men vem känner inte så i dessa tider?! Är glad så länge magsjukan som är i gång på dagis håller sig utanför våra dörrar. Pepparkorn har vi tagit ett gäng. Vet inte om det egentligen funkar - men psykiskt känns det bra iaf : )

Dags att rulla igång dagen...


Sköna Söndag!

Supersköna slöa söndag. Fick en välbehövlig o skön sovmorgon. Micke o Tilde satt o tittade på Lilla Sjöjungrun II medan jag låg med kudden över huvudet i sänghalmen.

Solen som fanns igår visade sig inte idag men en långpromenix förbi Djulö för lite lek o frisk luft piggade upp. Det var tre slagna hjältar som låg o tittade på mer Lilla Sjöjungfrun i soffan på em. Tror nästan jag slumrade till en kort kort stund : ) Fröken sa att jag hade snarkat... hmpf... dem börjar nog gadda ihop sig lite väl mycke nu de där två godingarna ; )

Lyxigt bortskämd för andra dagen i rad av Hans goda mat. Betyg sätts ofta av hur mycket och hur fort Fröken äter. Idag gick det undan o inte en ynkaste smula fanns kvar på hennes tallrik när hon var klar. Kantbiten fick jag visst oxå dela med mej av : ) Nu sover hon dock sött... hoppas på en lika torr natt som natten som var. Det har visst blivit en hel del tvättande av sängkläder den senaste tiden. Men inget ont som inte har något gott med sig.

Sängen börjar locka allt mer. Det här "livet" gör en trött som någon annan brukar säga. Bonus dock att jag upptäckte ikväll att jag visst börjar kl 10 istället för 7.15. Härligt!! Ibland kan man inte göra annat än att le...

Time for bed.... med finaste. Får väl se om "ngn" slår på tvn eller om det blir kväller direkt ; )

Nu börjar nedräkningen till Våren o Grilla : )

Ka Tjing!

Det kom ett brev...

Det var en väldigt ledsen Fröken igår när vi kom hem från dagis. Som vanligt låg det ett brev eller två innanför dörren och som vanligt var det inte till henne och ingenting hon fick öppna..

" jag fåj aldjig bjev mamma. Baja du o Micke fåj bjev, aldjig ja. Ja svajaj men ja fåj aljdjig nått !!!! "

Lite ont i mammahjärtat - lite blödig som man kan bli ibland. De klart, det kommer tonvis med brev, ja mest räkningar då förståss, men aldig ngt till henne. Pratade lite med några som skulle kunna tänkas vilja skicka ett litet brev. Såg till min stora förvåning att det låg ett litet fint rosa kuvert innanför dörren idag när jag kom hem från jobbet. En mycke ivrig Fröken slet upp det - en kalasinbjudan från kompisen på dagis!! : ) Superkul!! Kalas har vi ju varit på förut men det har alltid varit kompisar genom mej - det här var ju lite specielt : )

jaja... jag är lite blödig.

Dock var det inte på "min" helg.

På tal om blödig. Grinade hyffsat igår till filmen "Dagboken". Micke har ju tjatat o tjatat om att vi ska se den o jag har alltid haft ngn ursäkt eller undanflykt. Tråkig som jag är. Igår blev det iaf av... sorligt, fint o vackert. Hur ska man kunna hålla tårarna borta när man ser en sån film ?!

Undrar just vad som sker ikväll. Alldeles för få timmars sömn har det blivit nu under de senaste dagarna. Att ställa in tvn o dvdn i sovrummet var ju kanske en miss ; ) ligga i sängen o glo på film istället för den sköna soffan var ju inte alls så dumt om jag ska erkänna....

Nu ska vi nog iaf försöka ta tag i tvättberget. Att Fröken är superduktig på att vara torr på natten är urskönt. Att det blir en hel del att tvätta de nätterna som det inte går hela vägen är något man får ta. Ikväll blir det iaf till att börja med att sätta henne på toaletten igen innan vi går till sängs. Hoppas o håller tummarna för att det blir en torr natt o morgon.

Nehej..... tvättstuga, kaffe & mellis nästa då...

Trevlig Helg!!!

Egoafton på Åsgatan

Jobbardagen är slut. Sippen är avklarad. Frökens rum är rensat o städat. Tvätten ligger nu på sin plats. Disken är färdig och saker ligger nu lite mer på sin rätta plats. Bryggaren är påsatt o potatisen står i ugnen. Mysbyxor på. Gott folk - det är hög tid att ta kväll. En ego sådan. Känns lite konstigt att inte ha varken Honom eller Henne hemma. Om jag ska va ärlig så "råkade" jag visst att köpa lite godis till filmen.... ikväll blir det "The Holiday" ( tack johan )

Längtar dock en hel del till morgondagen. En ledig sådan. Onsdag & Fröken kommer hem. Ja, och Darl oxå förståss : )

Närmast väntar kaffekoppen. Kanske surfa runt lite o kika på sånt man vill ha oxå : )

Fridens Liljor!

Kär i Golfpjuxen!

Ibland verkar man kunna drömma de mest konstiga saker. Sånt som inte ens i den verkligaste verklighet skulle hända. Jag är nog för kär i de där golfskorna i kartongen som ligger på hatthyllan ; )

Tisdag & mötesdag. Dubbelt upp kan man säga. Går på de sista dagarna nu. Hoppas att de kommande kommer rulla på lika bra som de senaste har gjort. La in önskemål för mars igår - nu börjar helgerna så smått komma igen. Sist kommer nog kvällarna..

Känns lite tyst o tomt här hemma. Kanske för att jag vet att Darl inte kommer hem förrän i morgon after work. Och Fröken kommer hem först i morgon. Gräsänka eller vad är det det heter ?!!? Jobba till tre sen dra till tippen. Bilen är fullproppad med skit, rent ut sagt. Ikväll blir det garanterat en lugn o skön egoafton med mjukisoutfit & film inne i sängen. Jag som var så emot att ha "lilla" tvn i sovrummet... borde ha förstått att om man tar de två bästa uppfinningarna - tvn & sängen - så kan det inte bli annat än bra : ) ..... tror vi kröp ner kl åtta i söndags för filmtittande. Mys!!!

På tal om den - the life of David Gale. Helt klart värd att se. Nu är det bara "The Holiday" som jag vill se, men den funkar ikke... : (      

Har väl en liten hög med tvätt att ta reda på oxå. Och Frökens rum att fixa med - där inne ser ut som jag vet inte vad. Men.. jag har ju hela dagen på mej... : )

Kaffesuget börjar komma - på nybryggt gott kaffe, inte mickrat. Urs. Men vad gör man inte för att piggna till ?! Duschen nästa. Piffa & frukost. Fantisera om framtiden.

Undrar vad han tyckte om mitt tips..... : )

WoHo !

Då var den klumpen i magen borta. Bilen gick igenom med blankt papper. Det enda jag skulle åtgärda var visst mitt nya akvarium vid baklyset...

Om dryga 30 kommer Darl hem. Ser fram emot en lugn o skön fredagsafton för två. God mat, gott vin, soffa & umgås. Samla krafterna inför morgondagens arbete : ) Då ska lagret tömmas. En tur till tippen & en tur till vårat förråd för att dumpa lite saker. Det ska bli gött när allt det här är klart. Inte långt kvar nu.

Nu är det hög tid för en dusch o börja njuta av helg & ledigt.

I morgon blir det Lutfisk!!

Fridens!!

Bilprovningen nästa!

Jahopp.

Då var tiden bokad för pärlan min. Eller. Pärla o pärla de vetti fasen men nu ska bilen iaf besiktas i morgon em. Önska mej lycka till !! Lite nervös över vad de ska säga om ett par punkter, men det återstår att se. Besiktning i morgon sen ska det bokas tid för service iaf. Sen ska den nog ut för försäljning pärlan min. Känns ju lite onödigt att köra runt i två bilar även om det lätt kan bli ganska bekvämt o så..

Kom hem tidigt från jobbet idag. Hade tänkt att kasta mej på soffan o slöa. 1,5 timme har snart gått o jag har inte kommit ifrån datorn. Har fixat med vårat nya konto & donat med lite framtida överföringar. Spanat lite på allt lego som ligger över hela vardagsrumsbordet o golvet. Micke passade på att ta med sitt bamla lego från Marmorbyn när vi var där senast. Det behövde ett bad, minst sagt, så nu ligger det på tork. Undrar vem som kommer ha mest roligt med alla de där gubbarna.. Han eller Tilde ?!!

Har gjort ett tappert försök med ett samtal idag oxå - dock var hon på semester. Nytt försök den 19e!

Ikväll blir det nya tag på "lagret". Han har ordnat fler kartonger & sopsäckar. Vet inte hur mkt vi egentligen fick gjort igår - känns nästan som man mest går o stampar. Vi har LITE att göra i helgen om man säger så. Men det ska bli riktigt skönt o få bort den utgiften : )

Nu blir det nog iaf sofflocket en stund... förstår inte hur jag kan vara så trött..

I morgon är det iaf fredag & helg. Gött !!!!


Önska mej lycka till i morgon : )

bospindeln.se

Kaffetåren smakade fint!

Askungen rullar på tv´n & jag spanar in Johans tips om bospindeln.se
kul o kika på hus : )


Lata Lediga Onsdag

Onsdag då och ledigt. Dagis har planeringsdag så vi är vackert hemma. Tillsammans med Trettondagen fick vi ju två lediga dagar mitt i veckan. Det tackar en för!! : )

Fröken sov hela natten lång och andra torra i rad. Bra idé att sätta henne på toaletten innan vi går o lägger oss. Skönt var det att få lite sovmorgon idag oxå - tack darl!

Nu är det Dora & sminkning av litet dockhuvud som råder på Åsgatan. Tvätten som vi glömde igår har jag hämtat upp. Inga planer för dagen förutom att försöka röja & ta en sväng till affären. Mjölken är slut så det blir the till frukosten... det blir nog till att åka o handla på fm idag så det kan bli kaffe nån gång : )

Nej. Det är väl hög tid att göra lite the - avrunda Dora o sen äta frukost.

B U R R ! ! !



Minus 19 visade termometern denna kalla vintermorgon.
Soffa, täcke & film lockar. Iaf för 2 av 3.

Skönt idag med en lugn fm med lite pyssel & lek. Tvättstugan är i full gång. Efter lunch ska Fröken & Jag till familjen Lindh för lite lek, kaffe & skvaller. Sista dagen av långledigheten idag.. hoppas på en mindre kall dag i morgon när det är dags för dagis & jobbet igen.

Ikväll ska vi knåpa ihop kålpudding. Får se om den blir lika god som Maudhans : )

Dax att börja fixa lunchen nu.. 1 av 3 börjar bli hungrig!!!! : )



Vinterkul i Båsenberga

Visit av Frökens Mormor & Moster.
Klart man måste passa på att ut o njuta av lite vinterkul när tillfälle ges...




Mormor & Tilde vid Båsenberga



Pulkapremiär 2009



Darlings



Man blir trött av Pulkaåkning & Lek i snön - tur att solstolen fanns i bilen : )



" Muppbild " ; )

Gott Nytt - Make a Wish!



Ett underbart slut på det gamla - En underbar start på det nya.

Jag vet vad jag önskar mej av 2 0 0 9. .

Vad önskar du dej ?


Gott Nytt År & God Fortsättning!!

RSS 2.0