Var tar alla dagar vägen?

Känns som det var alldeles nyss jag gick hem från jobbet på havandeskapsledigt. Nu skulle det bli lite mer tid för att fixa o dona i nya huset, leka & kanske vila lite. Vet inte hur många gånger jag har tänkt att "I morgon", då ska jag kasta mej i soffan när jag kommer hem från dagis o bara slöa. Kanske se en film eller läsa lite tidningar.

En gång har jag lagt mej för att vila under dessa veckor jag har varit hemma. Men det lyckas ju alltid komma någonting i vägen. Men jag skyller inte på någon annan. Ibland är det ju roligt. Ibland pesten själv. Idag är en sån tröttsam dag som jag helst skulle vilja slöa bort i soffan med en film o en påse godis. Men jag har inte riktigt haft tid eller ro. Men. På torsdag tänker jag ta en sådan dag. Inga måsten. Bara jag. På heders!

Idag blir det kortdag på dagis för Tilde. Storstan väntar och hon ska till Ebba & Emilia o leka på em. Själv ska jag o fira Petter som fyllde år igår.

I morgon vill jag vara pigg..


Liten har blivit Stor.

dsc_0297 (MMS)

Det stora hjärtat provar det lilla hjärtats mjuklift.. Blev en heldag i shoppingens tecken igår. Medans Tilde hade en kalasdag hos kompisen Maja var vi till Colorama och beställde tapeter till vardagsrummet & tog svängen förbi Norrpan och hämtade ut vagn, skötväska & lite smått o gått. Det var många blandade känslor o tankar igår hos Fröken när vi tillsammans hjälptes åt att göra i ordning med Torbjörns saker. "varför kan inte jag och Torbjörn dela rum? Om han vaknar kan jag gå upp och klappa honom på kinden och sen väcka er"


Det börjar närma sig..

dsc_0317 (MMS)

Det börjar närma sig.. Såhär rund är en nu i v37 <3 Varför vill en "stående" bild ligga? Och varför går det inte att rotera den?


Grrrrrrrrr....

Tittade igår på fuskbyggarna för första gången. Det gick ju något liknande förra säsongen har jag för mej, men inget som fångade mitt intresse.

Fy f*n vad arg och förbannad man blev här i soffan igår. Att det finns människor som har mage att lura och suga ur pengar på gott folk. Stackars familj. Tänk så många som råkar ut för idioter och sen står helt maktlösa utan ett ruttet öre trots att dem gjort allting rätt. Blir lite upprörd nu igen känner jag...

Tittade även på lyxfällan för första gången på länge..

Nerverna fick sig lite spel i tv-soffan igår om man säger så.

Ikväll är det Idol & då väntar andra nerver. Men dem av den bra sorten.


Alzheimers nästa?

Inkommen från den bitande kylan. Lagom kall och rosig om kinderna. Men med det dåliga mammasamvetet..

Smet iväg för att prata med en av "fröknarna" och hade lovat att komma in o säga hej då efteråt. Och vad händer. Halvvägs upp i mördarbacken faller poletten ner. "Visst jävlar!" Ringer till dagis o säger till fröken att jag glömde. Två sekunder senare ringer Fröken o säger hej då.

Hur kommer det sig att minnet bara försvinner som en snö i solsken? För det är inget nytt fenomen för mej.. snarare tvärtom. Vet att det här ska jag göra och i nästa sekund är det borta & väck. Tack o lov för post-it lappar. Får nog ta o införskaffa mej ett gäng för de kommande månaderna hemma.


Booooooring...

Trött o Groggy. Så känner jag mej idag.

La mej på sängen för att läsa tidningen när jag kommit hem från dagis. Skulle bara vila en stund.. vaknade kl tio. Helt väck. Är fortfarande helt väck..

Ute ser det fantastiskt skönt ut. Känner att jag borde gå ut o fixa lite. Eller städa upp röran här inne efter gårdagens arbete. Men jag sitter som en säck potatis o bara glor..

Känns lite ensamt idag. Men hur ska man bli piggare när man inte träffar någon? Dagens höjdpunkter är ju att hämta Tilde på dagis och när Darl kommer hem från jobbet så man kan få lite socialt..

Jag vill göra något kul! Inte bara måsten...


Home Sweet Home


Köket - Före

Köket - Före

Köket - Efter

Köket - Efter


Hallen - Före

Hallen - Efter

Och så var det då äntligen färdigt...

Hallen & Köket har fått en uppfräschning. Nu väntar bara lite finlir. Hänga upp hatthyllan & invänta den nya kökslampan som Micke "lånar" hem idag. Och om en dryg vecka får vi lämna in köksluckorna så de blir "stockholmsvita" istället för sunkgrå.

Knappt han vi bli klara med möbleringen i köket förrän han jag bor ihop med var inne i "vardagsrummet" o pillade på taket. LUUUUGN!!! (fast jag var ju oxå nyfiken....) Låt oss ta en paus på iaf några dagar innan vi börjar riva i nästa rum.. men. Snart kommer Torbjörn och då vill vi ju ha så mycket som möjligt fixat.

Nu.... ska jag pallra mej till dagis i slasket o hämta Fröken. Sen väntar pepparkaksbak. Yes!


Konsten att räkna till hundra när orken tryter..


Tittar ut på det fina vita landskapet som skiner upp av solen på baksidan. Det ser så fridfullt o härligt ut. Tittar man lite närmare altanen ser man resterna av Tildes middag från restaurangen hon hade därute igår.

Här inne är det mer kaos. Även om det börjar gå mot det bättre. Köket o hallen är i princip färdigt. Bara några golvlister kvar som ska målas. Så ikväll ska köksbordet tillbaka till sin rätta plats. Just nu har vi kök/målarrum/förvaring/verktygshörna/soptipp i det kommande vardagsrummet.

Blir bara så trött på att se röran. Var man än sig vänder ser jag något som behöver göras. Är det inte renoveringsröran så är det kläder som ska tvättas, sorteras o vikas eller leksaker som ska plockas upp. Disk som ska diskas, mat som ska tas om hand. Köksmöbler som behöver slipas o oljas, golv som behöver dammsugas. 

Försöker att träna på att göra en sak i taget. Blunda för det jag inte gör just nu och ta det sen. Det är iofs inte ofta jag kommer ihåg att göra så men när man har påmint sig ensådär tjugofem gånger brukar det funka. 

I en perfekt värld kan man konsten att räkna till tio vid stunder som frestar humöret och tålamodet. Är sådär bra pedagogisk & glad mamma som har tid att leka mest hela tiden. Då kan man konsten att vända de jobbiga stunderna och trotsen. 

Jag försöker hålla orken, lusten o humöret uppe men ibland tappar man masken..

En promenad i det härliga vintervädret verkar vara en perfekt medicin till att få tillbaka lite energi & ork. Och så får det bli! 

Dagis o sen väntar en busstur för 2 till storstan... 

Ladies Night

dsc_0249 (MMS)

Mailade häromdagen till Mix megapol. Hade hört att man kunde tävla om biljetter till ladies night.. jag vinner ju iaf aldrig något tänkte jag. Igår damp det ner två biljetter med posten. Har bjudit med min höggravida vän Therese. Två höggravida mot Örebro på lördag alltså... Känner att det ska bli skönt med en liten paus ifrån målarburkar, tapetlim & renoveringsröra. Målet är dock att köket o hallen ska bli klart senast i morgon så vi kan ta fredagskvällen till något trevligare. Räkor kanske? Har varit sugen på det ett tag... Närmast är det soffläge med fötterna på bordet en stund innan dagis. För det är jag f*n värd! : )


Röran..

dsc_0242 (MMS)

Lagom när vi är klara med ett projekt planeras nästa snarast... pågående projekt just nu är köket & hallen. All furu har nu målats i en gråvit ton. Väven i hallen är uppe och väggarna är förlimmade. Ikväll ska förtapeten upp och en bit i köket målas med magnetfärg. Hoppas allt flyter på så vi kan få upp den riktiga tapeten i morgon. Luckorna kan inte lämnas iväg på lackering förrän närmast om1½ vecka.. de hade knökfullt. Skönt ska det bli iaf när det här är färdigt och vi kan få vårat kök o våran matplats tillbaka. Just nu är "hallen" i Torbjörns rum o matplatsen i det kommande vardagsrummet. Kaos. Ja, lite grann. Men det kommer bli så bra när det är färdigt.


RSS 2.0