Är jag fin idag?

Jag har inget jobb så jag NÅGONSIN kan göra mej snygg och gå till jobbet. I regel så cyklar en ju dit & hem så det är en bekväm outfit som gäller. Så när då tillfälle ges, att man har bil till jobbet och något annat än jobb att göra på eftermiddagen, är det ju lite kul att få göra sig lite snygg. En sån dag hade jag idag.

Lagom när det är lagom att ta bilen till jobbet kommer ju den där jobbiga sista detaljen. Skofrågan. Det är ju hundra gånger enklare när man har de där sköna jeansen och bara dra på ett par sneakers o sen är man klar. Idag var det kjol och stövlar. Öppnar garderoben och tar fram det första paret, hoppar i och trippar ut till en halvt nyvaken Micke som sitter i soffan och lagom har hunnit hälla upp morgonkaffet. "Funkar det här?" frågar jag och försöker se lite söt ut. "Jo. det funkar väl" får jag till svar. Funkar... fel svar. Jag går till garderoben och river fram nästa par och trippar ut i vardagsrummet igen. "De här då?" Micke börjar se lite frustrerad ut och svarar återigen "Jo, de funkar väl". När jag återigen står jag med näsan i garderoben och plockar fram det tredje paret stövlar hör jag från vardagsrummet "Du ska ju bara till jobbet".

Men ärligt. Finns det något värre svar än "Det funkar väl" ? Är det bara det smidigaste svaret eller spelar det absolut ingen roll. Eller är det bara så att man vill ha en liten fin komplimang om att man ser lite bra ut. Förmodligen. För hade han sagt vid det första paret "Absolut älskling, vad snygg du är!". Hade jag då inte trippat ut till bilen med de stövlarna då?

Men visst. Jag skulle ju bara till jobbet.

- Fråga aldrig en kille om kläd eller skoval på morgonen. Om det mot förmodan måste göras, se då till att han har: öppnat ögonen och har kommit upp ur sängen, har druckit sitt morgonkaffe & gärna har hunnit äta både frukost, lunch och eftermiddagskaffe. Fråga heller aldrig när det är bråttom iväg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0