Konsten att räkna till hundra när orken tryter..


Tittar ut på det fina vita landskapet som skiner upp av solen på baksidan. Det ser så fridfullt o härligt ut. Tittar man lite närmare altanen ser man resterna av Tildes middag från restaurangen hon hade därute igår.

Här inne är det mer kaos. Även om det börjar gå mot det bättre. Köket o hallen är i princip färdigt. Bara några golvlister kvar som ska målas. Så ikväll ska köksbordet tillbaka till sin rätta plats. Just nu har vi kök/målarrum/förvaring/verktygshörna/soptipp i det kommande vardagsrummet.

Blir bara så trött på att se röran. Var man än sig vänder ser jag något som behöver göras. Är det inte renoveringsröran så är det kläder som ska tvättas, sorteras o vikas eller leksaker som ska plockas upp. Disk som ska diskas, mat som ska tas om hand. Köksmöbler som behöver slipas o oljas, golv som behöver dammsugas. 

Försöker att träna på att göra en sak i taget. Blunda för det jag inte gör just nu och ta det sen. Det är iofs inte ofta jag kommer ihåg att göra så men när man har påmint sig ensådär tjugofem gånger brukar det funka. 

I en perfekt värld kan man konsten att räkna till tio vid stunder som frestar humöret och tålamodet. Är sådär bra pedagogisk & glad mamma som har tid att leka mest hela tiden. Då kan man konsten att vända de jobbiga stunderna och trotsen. 

Jag försöker hålla orken, lusten o humöret uppe men ibland tappar man masken..

En promenad i det härliga vintervädret verkar vara en perfekt medicin till att få tillbaka lite energi & ork. Och så får det bli! 

Dagis o sen väntar en busstur för 2 till storstan... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0